Strongman Champions League u105kg Spydeberg, Norge

Skjermbilde 2014-12-09 kl. 14.24.38

Da var det endelig tid for årets siste store internasjonale konkurranse for vektklassene i strongmanverden! Dette var helt klart årets konkurranse med høyest nivå jevnt over, og jeg vil tørre å påstå at nivået helt klart var bedre enn i EM.

Det hele startet fredagen med innveiing og utøver møte. Etter to runder på en times tid i badstuen, pluss det at jeg ikke hadde spist eller drukket på 30 timer, så veide jeg inn på 105kg og var klar for å spise meg opp igjen til morgendagen. Det gikk store mengder ironcore proteinbars, is, pizza, bananer, cookies og lignende utover fredagen, og på kvelden var jeg kommet meg opp på 113 kg kroppsvekt. Med andre ord, så konkurrerte jeg på en langt mer optimal vekt enn 105kg på selve konkurransen.

Lørdag morgen våknet jeg med skikkelig god feeling! Ryggen var fin, skuldrene gode og jeg merket absolutt ingenting fra vektkuttinga dagene før. Med andre ord var jeg klar for å ha mitt livs beste konkurranse! Jeg ankom hallen 10:30, og frem til 11:30 gikk jeg rundt å snakket med crew, deltagere, kompiser og familie som hadde tatt turen. Jeg merker helt klart at jeg har blitt en mye mer moden utøver enn tidligere. Tidligere ville jeg løpt rundt å varmet opp, teste utstyr og stressa i frykt om at jeg ikke skulle være godt nok forberedt til konkurransen. 11:30 startet jeg lett å varme opp, ta litt lett appolons og bare få god feelinga enda mer opp! Oppvarminga føltes ikke spesielt bra, men det gjør den aldri på konkurranser, så stressa meg ikke spesielt opp over det. Det var så opprop av utøvere, og det var tid for å komme igang!

1. Øvelse: Appolons axle LMS – 2. plass

Her startet vi på 120kg, og det var 10kg økninger. 120Kg var lett, 130kg var lett, 140kg var lett og 150kg var også lett. Nivået var høyt og vi var hele 5 utøvere som var igjen etter 150kg! Neste vekt var 161kg som var 1kg verdensrekord i u105kg klassen! Jeg var førstemann ut, og det gikk lett. De neste 3 bommet, men Marcin fra Polen løftet det veldig lett. Neste vekt var 165kg, og her vendte jeg det lett, men psyken var ikke tilstede og jeg gjorde ikke engang et skikkelig forsøk. Irriterende i ettertid da jeg er 100% sikker på at jeg skulle klart det om hodet var der. Marcin løftet dette like lett som 161kg, og tok øvelse seiern og verdensrekorden i samme slengen.

appolons

2. Øvelse: Farmers walk 135kg 40m – 1. plass

Dette er min øvelse! Målet mitt er å aldri komme dårligere enn 1. plass i løpeøvelser i 105kg klassen, om det så er nasjonale eller internasjonale konkurranser. Jeg var siste par ut, og den beste tiden var så langt 17,8 sekunder. Dette er en ekstremt god tid, som de fleste i åpen klasse skulle slitt med å slå. Jeg visste selv jeg hadde det i meg om jeg ga full pupp! Jeg løftet farmersene opp og kom i god flyt etter noen meter. Farten var god, vendinga gikk fint og jeg spurtet alt jeg kunne i mål. Tiden var 16,3 sekunder og jeg hadde ikke bare vunnet øvelsen, men dominert den! Jeg hadde den starten jeg ønsket i konkurransen, og var bare å se fremover.

3. Øvelse: Markløft for maks – delt 4. plass

Her var jeg spent. Grunnstyrken min er som regel ganske mye dårligere enn de beste i 105kg klassen, men markløften har føltes bra de siste ukene. Vi startet på 260kg, og hadde hele 20kg hopp fra løft til løft. Det ble også løftet med styrkeløft stang som er helt stiv, og ikke gir den svikten i starten som de stengene jeg har trent med gjør. Det ga meg et lite sjokk på 260kg da det føltes veldig mye tyngre ut helt ifra bunn. 260Kg gikk selvfølgelig lett, det gjorde også 280kg. Det var så tid for 300kg som jeg også visste skulle gå, men hvor lett? Det gikk brukbart opp fra bakken, og ble en liten låring over knærne. Ting føltes god, og jeg følte meg god nok for å perse, men økninga til 320kg ble dessverre for stor for meg. Heldigvis var det bare 5 stk som klarte 300kg, og bare 3 stk som klarte 320kg.

300 mark

 4. Øvelse: Vikingpress 130kg – delt 10. plass

Dette er min hatøvelse nummer 1, men jeg hadde et håp om å klare å havne midt på treet her. Jeg klarte hele 8 repitisjoner som jeg ærlig må innrømme jeg var veldig fornøyd med. Dessverre så var nesten alle andre sterkere enn meg, og jeg endte på delt 10ende plass. Selv med dette dårlige resultatet her lå jeg etter denne øvelsen på andreplass, og med 3 veldig gode øvelser igjen var håpet om topp plassering der!

 5. Øvelse: Loading 100kg tønne + 100kg sandsekkx2 + 110kg tønne – 1 .plass

Dette er en øvelse som jeg er god i, og jeg hadde ikke annet valg enn å vise at jeg er best i de øvelsene som går på fart og løping. Fullførte loadinga på 28 sekunder som ble overlegen seierstid. Eneste som var i nærheten var Jon Einar fra Norge som løp inn på 29,5 sekunder, og det første gang han testet øvelsen! Etter denne øvelsen var jeg på 1. plass igjen!

 6. Øvelse: 400kg dekk 6 flipp – 3. plass

De 4 første flippene gikk veldig raskt, og jeg lå ann til vinner tid. Dessverre startet den lange konkurransen å merkes på kroppen, og jeg hadde ikke helt kreftene til å kaste dekket rett rundt på de to siste flippene. Disse to kostet meg noen sekunder, og jeg endte da på en 3. plass i denne øvelsen. Jeg lå nå virkelig der jeg skulle før siste øvelse. Med en ledelse på hele 6,5 poeng måtte jeg havne på 8. plass i stein for å i det heletatt kunne tape førsteplassen. Dette er noe som burde være fysisk umulig om jeg ikke skader meg, men jeg veit fra tidligere tabber at man ikke skal ta seiern på forskudd.

 7. Øvelse: Steinserie 130kg-140kg-150kg-170kg-190kg – 3. plass

Konkurransen hadde nå vart opp imot 6 timer, og kropp og rygg var ekstremt slitne. På trening har jeg tatt 5 reps på 190kg stein, som skulle tilsi at den skulle være barnemat i serie. Jeg startet med 130kg steinen greit opp, 140kg steinen gikk fint, men på 150kg steinen holdt jeg på å gleppe steinen. Heldigvis holdt jeg hodet kaldt og fikk den greit opp. 170Kg steinen føltes veldig tung, men jeg sikret den opp uten å stresse. Her hadde jeg allerede vunnet konkurransen, men ville ta 190kg steinen for å avslutte konkurransen med enda en øvelseseier. Jeg fikk steinen greit opp i fanget, men derifra var det bare ikke mer krefter igjen i en sliten kropp.

Sammenlagt: 1. plass

Jeg var nå seiersherre i historiens første Strongman Champions League u105kg konkurranse! En sinnsyk følelse, og jeg har nå etablert meg som en av de klart beste u105kg utøverne i Europa og verden. Dessverre var det ingen fra USA som kom til denne konkurransen, da de ranker seg selv som mye bedre enn oss europeiske utøvere. I løpet av 2015 satser jeg på å få konkurrert mot de beste utøervne i USA, og da se om deres teori er riktig i praksis! Motivasjonen er på topp, og forbedringa til 2015 er det bare å glede seg til!

Kommentarer

kommentarer