Stongmanknut: – Dette ødela skulderen min!

Jeg ønsker å hjelpe andre med å unngå samme fellen som jeg gikk i. Tidligere denne høsten la jeg ut et innlegg om at jeg slet med en skadet skulder. Nå vet jeg hvorfor.

Skulderen ble skadet på grunn av for stram biceps! Det hadde jeg aldri trodd – at en liten biceps kan ødelegge skulderen. Men jo da, det kan den! Biceps er festet i skulderen, og når bicepsen er stram, da trekker den skuleren ned og frem. Deretter blir skulderen feilbelastet og da får man skader i skulder.

For tre uker siden begynte jeg å tøye bicepsen i mer konsentrert grad. De ti ukene jeg sleit med en vond skulder tøyet jeg en del, men da tøyet jeg mest generelt i skulderområdet. Jeg og naprapaten min diskuterte mulig teori om at kanskje bicepsen var roten til alt vondt. Derfor la jeg inn tre øvelser til i treningen min som gikk enda mer på biceps. Straks jeg fikk strekt den mer, da slapp skulderen opp og smertene avtok etter hvert.

Jeg har laget en film hvor jeg viser tre veldig gode øvelser for å få strekt ut biceps. Prøv selv og kjenn forskjell.

Kommentarer

kommentarer