Stians historie inspirerer

Stian er 22 år gammel og jobber som personlig trener, instruktør og resepsjonist på Ås Fysioterapi og Treningssenter. I dag er Stian en veltrent og aktiv gutt, men det har ikke alltid vært sånn.

– Jeg var overvektig da jeg var liten, og ble mobbet, forteller Stian.

For noen år siden viste vekten 100 kilo, og noe måtte gjøres. Stian begynte på en diett med lite karbohydrater og gikk ned 20 kilo. Dessverre var det vanskelig å følge dette kostholdet i lengden, og kroppsvekten økte igjen.

– Jeg kjente at dette ikke kunne bli en livsstil som jeg trivdes med fordi jeg ble sliten i både hode og kropp, sier 22-åringen.

I januar i år viste vekten 88 kilo, men denne gangen hadde Stian trent styrketrening regelmessig en stund. Han ønsket å gå ned i vekt for å føle seg bedre og for å se musklene han hadde formet tydeligere.

– Det ble en motivasjon for meg å se resultatene av arbeidet jeg la ned på gymmet. Jeg bestemte meg for å fortsette der andre kanskje hadde gitt opp!

Det har også vært motiverende for Stian å ikke glemme hvor han startet, og hva han har oppnådd så langt. Det har betydd mye for ham å få støtte fra venner, kjæresten, familie og kollegaer.

– Jeg fikk høre at de så stor forskjell på hvordan jeg så ut, og at jeg måtte stå på og ikke gi meg.

Stian fulgte en kostholdsplan med god, næringsrik mat og trente tung styrketrening flere dager i uken. Noen ganger trente han også kondisjon og sirkeltrening. I dag er han ikke på diett, men spiser mat som gir ham energi på trening, og som får ham til å føle seg bra.

Dette har virkelig vært en livsstilsendring for den unge mannen!

– Det var mye å sette seg inn i da jeg fikk diettplanen i januar. Mat skulle veies og måles. Etter en stund begynte det å gå automatisk, og matlagingen gikk veldig greit. Jeg var såpass innstilt at jeg skulle klare dette, og la ned arbeidet som krevdes. Så alt gikk på skinner etter to-tre uker!

Selv om det gikk bra å trene og følge kostholdsplanen er det svært sjeldent helt smertefritt å legge om livsstilen.

– Det er alltid vanskelig å holde seg unna fristelser som gir søtsug.

Dessuten fikk Stian høre av noen bekjente at de mente at det han holdt på med ikke var sunt, og støttet ham ikke i valgene han tok.

Nå er målet til 22-åringen å holde seg i best mulig fysisk form. Han ligger stabilt på en kroppsvekt rundt 78-80 kilo og har en sunn og aktiv hverdag. Den verdifulle erfaringen han har fått fra sin egen livsstilsendring tar han meg seg og bruker den i arbeidet som PT og når han skal hjelpe venner og familie som ønsker å endre livsstilen sin.

Stians tips til andre som ønsker å gå ned i vekt:
– Jeg var mentalt forberedt på at dette kunne bli tøft, men at jeg skulle holde ut uansett hva. Da jeg først var i gang gikk det veldig greit! De dagene jeg kjente på sult eller bare hadde en dårlig dag var det godt å kunne støtte seg på venner og familie. Jeg prøvde også hele tiden å se for meg hvor fornøyd jeg kom til å være når jeg nådde målene mine. Da kom alt til å være verdt det!

https://

Kommentarer

kommentarer