Sterke, men sanne meninger om trening!

1-Marcus

Jeg har etter mange år i treningsbransjen opparbeidet meg en ballast til å mene en del om trening, helse, kropp, skader, kosthold, og områder rundt omkring dette. Denne teksten kan også fungere som en hyllest til alle som dedikerer seg til å jobbe med helsen til mennesker. Alle! Alt fra sykepleieren på sykehuset, via psykologen på klinikken, videre til gruppetreningsinstruktøren på treningssenteret, naprapaten. Instruktøren for stavgangsgruppen for pensjonister i Grefsenkleiva som jeg ofte ser- du også! Alle dere påvirker mennesker positivt hver dag. I mitt tilfelle så er jeg stolt og fornøyd med å jobbe med trening og helse. Både som privattrener og massør.

Jeg ønsker å dele noen tanker som jeg tror mange har godt av å høre:

1. I 2010 brukte det norske samfunn 86,4 MILLIARDER kroner på muskel- og skjelettlidelser!

41% av alt sykefravær skyldes slike plager. Så lurer folk likevel på hva trening og behandling kan gjøre for å redusere dette?

NEI, det er ikke normalt å ha konstant vondt i ryggen bare for at man bikket 30 år!

NEI, man skal ikke spise Voltaren flere ganger i året!

JA, det går å gjøre saker med kroppen for å få bukt med plager og besvær! Det går også å forebygge slike plager. Jeg er stolt over å kunne si at at jeg aldri vært hjemme fra jobb med en »muskel- og skjelettlidelse». Hvorfor? For at jeg har tatt vare på kroppen gjennom årene, selv om jeg til tider har slitt den totalt ut…..

Og her vet jeg hva jeg snakker om. Daglig behandler jeg og mine kolleger i Torp & Co bedriftsmassasje muskulære problemer ute i bedrifter (og på klinikken) i Oslo med omegn. Det vi bidrar med i disse bedriftene er åpenbart å redusere skader, plager og besvær, men også forebygging, og økt trivsel på jobb. Dessuten bidrar vi med råd og tips i forhold til fysisk aktivitet. Mange av de bedriftene vi samarbeider med kan melde tilbake om det totalt motsatte av det jeg startet denne punktet med:

Mindre muskel- og skjelettlidelser
Mindre sykefravær
Bedre trivsel.

Hvis siden noen av våre klienter blir mer oppmerksom på egen anatomi og aktivitet så er det bare en bonus og hvis vi sparer staten for noen millioner kroner i behandlingsutgifter lengre frem så…….ja, dere ser mitt poeng. Enhver bedriftsleder med stoltheten i behold burde se seg selv i speilet å spørre seg:

Hva gjør jeg for mine ansattes helse og velvære?

 2. Ordet kronisk. Et ord som brukes så feil av leger, behandlere, mann i gata, pressen etc.

Det innebærer nemlig ikke at du er kjedet til en seng resten av livet, eller har noe som er evigvarende. Kronisk innebærer at du har hatt plagene mer enn 3 måneder, punktum! Jeg har med andre ord kroniske achillesplager, men jeg har faen tenkt å løse dem! Så nå vet du hva legen mener når han sier:

– Dette har dessverre blitt kronisk!

3. Personlig trening/behandling er så dyrt.

Er det? En kveld på byen koster vel fort 1000 kr? 1000 kr for å drikke gift (alkohol) som skader kroppen, er ikke dyrt?

 Når vi først snakker om gift…. 3000 kr for å skyte inn Botox?!?! 37.000 kroner for å lage større pupper…. Come on! Her klarer jeg ikke å skrive noe mer, er så bak mål at…., eller jo litt til må jeg skrive…. Nevner bare det at du kanskje burde gå til en dyktig personlig trener før du eventuelt vurderer å legge mange fram ekstra på kroppens forside å tulle med naturen og kanskje til og med din anatomi.

Dessuten er det som regel billigere å være føre var å behandle ting før de går for langt. Billigere både i forhold til tid, penger, smerter, dårlig humør, sykemeldinger osv.

4. Mitt evige mantra- kroppen er skapt for bevegelse!

Dessverre har mange av oss glemt dette. Når det skjedde vet jeg ikke. Men vi kan vel slå fast at vi lever liv vi ikke er skapt for. 7,5-8 timer/dag over en PC-skjerm, 1 time i bil, rett hjem til fjernkontrollen, tastende på mobilen. Eller sveipende på nettbrettet…..

– Lurer du fortsatt på hvorfor alt er så tungt og kroppen verker?

5. Sett deg noen mål om hva du vil prestere med din fantastiske kropp!

Fitnessbransjens ideal er ikke alltid de beste, tross at »kropp» selger. Det faktumet benytter bransjen seg rått av. Kroppen er utrolig vakker, ja, men vi skal gjøre mer med den enn å beundre den i et speil. Eller dele skrytebilder av kropp på sosiale medier. Sett deg noen mål du har lyst å oppnå med ditt fantastiske apparat! Jeg synes det er uendelig flottere med en kropp som fungerer enn deffede skrytebilder på Instagram!

Kroppen er en fantastisk maskin, bruk den å du får masse igjen. Neglisjerer du den, så neglisjerer den IKKE deg. Den kommer til å lage bråk!

Kommentarer

kommentarer