Spartan Race – snart er Trifecta’n min!

Skjermbilde 2014-10-11 kl. 12.02.16

Denne helgen har jeg fri og setter atter kursen mot London sammen med min Supermann. Vi skal løpe Beast – siste distansen i Spartan Race. Spartan Race var jo som jeg skrev for lenge siden, mitt store mål denne sesongen – men det har vært så mye gøy, så mange opplevelser, at hva som er mest gøy og vært de beste opplevelsene vet jeg jammen ikke – jeg vet bare at det er dette jeg synes er gøy og dette er min nisje i treningsverden!

For dere som ikke vet hva Spartan Race er så tar jeg en liten oppsummering – i det store utland er nemlig hinderløp eller obsticle race om du vil, den raskest voksende sporten i verden. De ønsker til og med å prøve å få kommet med som en olympisk gren med tid og stunder. Jeg tror det som gjør sporten så populær, er at den når ut til så mange, det er noe alle kan klare, unge og gamle, det er for ekstremt godt trente mennesker, til de som vil utfordre seg selv litt, eller gjøre noe nytt og annerledes. Det er for de som liker å løpe og de som liker å trene vekter – og ikke minst de som driver med kombinasjonen utholdenhet og styrke!

Altså…litt historie – Spartan Race ble gründet  i 2001 av bl a Joe De Sena som fortsatt regnes som grunderen av løpet.  Han har deltatt i mange store meritter, bl a fullført flere Iron mans. I 2004 ble det første Death race planlagt og ble forløperen til Spartan Race. Dette var et 24 timers løp kun beregnet for eliten. Det ble første gang arrangert i 2007. I 2010 ble det første Spartan Race arrangert og rundt 500 konkurrenter løp, krabbet, hoppet og svømte og overkom et utall av hinder i det første Spartan Race noen gang. Alle som fullførte fikk medaljer, og spesielle priser til de aller beste – akkurat som det fortsatt gjøres i dag!

Etter det 4. årlige Death race ble De Sena presset til å lage et løp også for mann i gata og ikke bare for eliten. Som gründerne i Norge enda sliter med, var det også vanskelig for De Sena å få sponsorer og samarbeidspartnere, og han ble etter hvert eneste investor i  Spartan Race løpene. Til å begynne med var det kun Sprint og Superdistansen – i dag på henholdsvis 5 km+ og 13 km+. Som i også våre hinderløp her hjemme i Norge, regnes distansen som et av hindrene – man vet ikke hvor langt man skal løpe, man vet bare at mål er der tilslutt! You’ll know at the finishline!

Ettersom løpene vokste, de ble holdt over hele USA og spredte seg etter hvert til resten av verden . I 2012 ble Spartan Race kalt Best Obstical Race in 2012 av magasinet Outside Magazin med over 350 000 deltagere. I dag samarbeider De Sena bl a med Reebok som en av hovedsponsorene!

Det finnes i dag 3 distanser, Sprint, Super og i tillegg Beast som er på 21 km+! Fullfører man disse tre løpene innen samme år får man altså Trifecta medaljen – som jeg nå skal løpe for på lørdag! Jeg må fullføre Beast for å klare det – men som jeg har sagt – FAILURE IS NOT AN OPTION!  Og hvis jeg klarer det blir jeg ifølge Andreas Dietzel – en av gründerne av Viking Race – første norske jenta med Trifecta!!! Om dette stemmer vet jeg jo ikke 100%…så er det noen der ute som kjenner ei norske jente som sitter på en trifecta medalje så vær så snill å introduser meg…hvis ikke håper jeg virkelig flere kommer til å følge mine fotspor! Og hvis jeg kan røpe en liten hemmelighet…ja så blir kanskje en liknende medalje tilgjengelig i Norge innen de nærmeste årene også! Vi har kun hatt et par år på oss her i Norge til å snuse på sporten – men jeg skal i hvert fall gjøre mitt aller beste for å spre det gode budskap – og jeg håper jeg klarer å rekruttere noen nye hinderløpere her fra denne siden!

Javel folkens…dette ble mye fakta og mye informasjon…men hinderløp er kommet for å bli og da er det kjekt å vite litt om en av de store grunnleggerne – ikke sant!

Når jeg kommer tilbake skal jeg ta dere med på hele reisen min – både i bilder og med tekst!

Imens kan dere også følge meg på instagram – Ultrababe – hvis dere er nysgjerrige på reisen min!

Wish me luck!

Klem Mari

Kommentarer

kommentarer