Søtpotetchips med guacamole

Søtpotet er både sunt og godt, og selv om navnet skulle tilsi at det er en potet, så er denne oransje godbiten faktisk en rotgrønnsak.

Søtpoteten er en allsidig matvare og kan brukes til så mangt, til og med chips!

Her får du tips til en herlig og sunnere snacksvariant bestående av søtpotetchips og guacamole.

Søtpotetchips
1 stor eller 2 små-mediumstore søtpotet
Cirka 0,5 -1 dl olje til å vende potetskiver i (for eksempel rapsolje eller solsikkeolje)
Ønsket krydder (for eksempel hvitløkspulver paprikapulver, salt/pepper)

Slik gjør du:
Sett på stekeovnen på 200 grader. Skjær søtpoteten i tynne skiver, bruk en mandolin eller en ostehøvel. Vend skivene i oljen, de kan gjerne ligge i noen minutter. Fordel skivene utover to stekebrett ikledd bakepapir. Skivene skal ikke ligge oppå hverandre! Krydre forsiktig med valgfritt krydder. Stek ett og ett brett i 10-15 minutter. Følg godt med hele tiden slik at chipsene ikke blir brent. Når chipsene har blitt gyldne og sprø tar du stekebrettet ut av ovnen. Avkjøl chipsen på kjøkkenpapir mens du lager guacamole.

Guacamole
1 stk avokado
Saften fra 1/4 lime
1 ts hakket rød chili (kan sløyfes)
1 båt hvitløk
Salt og pepper

Slik gjør du:
Skrell avokadoen og mos avokadokjøttet med en gaffel. Bruk en hvitløkspresse til å mose hvitløksbåten. Bland sammen med avokadoen og tilsett de andre ingredisene. Smak til med salt og pepper.

Dypp søtpotetchips i guacamole og nyt!

Homemade organic baked pumpkin chips served with lime wedges on kraft paper

Kommentarer

kommentarer