Sommersalat med kylling

Sommeren er høysesong for norske grønnsaker og salater. Bruk de kortreiste råvarene i ulike salater som hovedrett eller tilbehør – sunt og godt er det uansett!

Her kommer oppskrift til en lun sommersalat med kylling.

Til cirka 2 porsjoner:
2 stk kyllingfilet
5-6 ss soyasaus
1/2 stk rødløk
2 hvitløksfedd
1 boks mais
1/2 stk valgfri salat
1/2 stk agurk
1-2 små never med ristede cashewnøtter

Slik gjør du:
Skjær opp kyllingfilet i biter og stek bitene litt gyldne i stekepanna sammen med litt olje/smør. Tilsett deretter oppskjært rødløk og ett knust hvitløksfedd (bruk hvitløkspresse). La dette surre et par minutter før du tilsetter soyasaus og det andre knuste hvitløksfeddet. Når alt er blandet sammen trekker du stekepanna til side og begynner med grønnsakene. Skjær opp agurk og salat – ha dette over på en tallerken. Tilsett mais, den stekte kyllingen og løken. Dryss over ristede cashewnøtter til slutt.

Denne salaten får en litt asiatisk-preget smak og bidrar godt med både gode karbohydrater fra grønnsakene, protein fra kylling, og nøtter gir både proteiner og sunt fett.

 

Kommentarer

kommentarer