Sommerferien 2020: Vær aktiv i Norges natur

Koronasituasjonen fører til at mange har endret på årets sommerferieplaner og de fleste kommer til å feriere hjemme i Norge. Dette gir deg en fantastisk mulighet til å oppleve Norges fantastiske natur samtidig som du er fysisk aktiv. Det å gå turer i skog og mark, eller å vandre i den norske fjellheimen har blitt superpopulært de siste årene, og det med god grunn.

Å gå tur er noe de aller fleste kan gjøre. Tempo og hvor lang turen skal være kan man bestemme selv. Det finnes mange turer å velge mellom, både når det gjelder distanse, eventuell stigning og selvfølgelig område. Du trenger ikke å ha med deg flere titalls kilo med teltutstyr og lignende hvis du ikke ønsker. Det finnes mange flotte dagsturer i ulike terreng og med og uten utsikt. Ikke trenger du å være topptrent for å bestige ulike høyder heller, hvis det er det som skulle friste mest – det finnes noe for alle! Det gjelder bare å finne de turene som passer deg og din fysiske form.

Uansett er det flere gode grunner til å bevege seg ute i vår flotte natur.

Enten om du skal opp på en liten eller høy topp så må du naturligvis bevege på kroppen. Når du går i ulendt terreng aktiverer du flere muskelgrupper og du får trent både styrke, stabilitet og balanse. Det er heller ikke uvanlig å kjenne at pulsen stiger, spesielt når man går oppover i fjellet så her får du også kjent på hvordan det står til med kondisjonen. Ikke minst vil det å gå ute gi deg frisk luft og dagslys som igjen kan bidra til bedre søvn og generelt mer overskudd og energi i hverdagen. Du trenger heller ikke å betale for noe medlemskap eller være avhengig av bestemte åpningstider for å nyte vårt landstrakte land. Naturen er døgnåpen, og fotturene er gratis! I tillegg er det mange som opplever mestringsfølelse av å bestige topper eller gå turer i nye områder, og ikke minst får man en helt egen ro ved å være ute i naturen og kjenne på den friske lufta.

Sommerferien 2020 blir en perfekt mulighet til å bli enda bedre kjent med Norges naturperler og unike landskap. 

 

 

Kommentarer

kommentarer