Snart 300 kilo i markløft!

Jeg har aldri vært så nærme som jeg er nå!

Da jeg begynte med styrketrening for 7,5 år siden, var det markløft som stod hjertet mitt nærmest av alle øvelsene. Jeg tenkte raskt at 200 kilo i marken måtte jeg klare! Da jeg begynte å trene markløft hadde jeg 140 kilo som beste løft.  Etter år med trening klarte jeg 200 kilo. Da var jeg  19 år gammel og veide 93 kilo. Jeg tenkte bare at jeg skulle klare mer.

Helt ærlig tok det flere år før jeg innså at jeg var god nok og stor nok til å klare 300kilo. Så da satte jeg det som mål etter cirka 3 år med trening. Jeg sa at 300 kilo skal jeg klare før jeg legger opp.

Og nå er 300 kilo rett rundt svingen!

Jeg dro 293 kilo like før jul. Det gikk veldig lett og pent. Nå trener jeg ett «peak program», som er med på å aktivere nervesystemet og samtidig så gir det meg nok mengde for at jeg skal klare ett nytt maksløft om tre uker.

Peak-programmet ser slik ut:

Uke 1: 3 rep x 8 sett med 220 kilo
Uke 2: 3 rep x 6 sett med 235 kilo
Uke 3: 3 rep x 4 sett med 250 kilo
Uke 4: 300 kilo

Nå er jeg i uke 2, og er spent på fortsettelsen.

Om jeg klarer 300 kilo i markløft raw, i alder av 25 år, da jubler jeg! 

Kommentarer

kommentarer