Slik kan du enkelt lage sunt syltetøy

Sommer betyr bærsesong her i Norge og det finnes mange deilige bærsorter du kan lage syltetøy av. 

Selv om bær er hovedingrediensen i syltetøy er det mange varianter i butikken som dessverre også har et høyt innhold av tilsatt sukker. Noen typer syltetøy kan faktisk inneholde mer sukker enn bær! For at du skal få et sunnere, smakfullt og søtt syltetøy uten tilsatt sukker er det derfor smart å lage det selv, og det er heldigvis hverken tidkrevende eller komplisert.

Ingredienser:
1 kg rensede bær (for eksempel jordbær eller bringebær)
ca 1 – 1,5 dl SukrinMelis
1/2 pakke syltepulver

Slik gjør du:
Gi bærene et raskt oppkok (bruker du store bær kan du gjerne dele disse i mindre biter). Rør inn syltepulver og kok blandingen i cirka 2 minutter under omrøring. Rør inn SukrinMelis og smak deg frem til hvor søtt du ønsker syltetøyet. Gi syltetøyet et godt oppkok, slik at alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt. Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Skru på lokk og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.

Kommentarer

kommentarer