Slik gikk NM i styrkeløft

For et par uker siden deltok jeg i NM i styrkeløft. I forkant av dette var ikke akkurat motivasjonen på topp, og jeg hadde mer lyst til å slippe å være med. Men turen til Stavanger var bestilt, og å bare gi opp føles ikke spesielt gøy heller, så det var bare å hoppe i det og gjennomføre.

Jeg konkurrerer i klassen -57 kg, og det innebærer også at jeg må kutte litt vekt for å klare innveiingen. Fordi jeg ikke trives med lite mat (blir først og fremst «hangry» og slapp), så påvirket nok dette også både humøret og motivasjonen i forkant av NM. I tillegg var kroppen sliten etter en lang og tung treningsperiode i kombinasjon med mye jobb og skole.

Innveiingen gikk fint, og da jeg spiste og drakk etterpå så steg også humøret i takt med matinntaket.

Øvelsen som jeg var mest spent på (og bekymret for) var knebøy, ganske enkelt fordi det er den øvelsen som jeg synes at jeg mestrer dårligst og løfter minst i. Åpningsløftet på 102,5 kg gikk bra, og til forskjell fra de tre tidligere styrkeløftkonkurransene jeg har vært med på tidligere så skalv ikke beina mine da jeg gikk ut av stativet med stangen. Andre løftet på 107,5 kg var tungt og seigt, antakeligvis fordi jeg bommet litt, fikk tyngdepunktet for langt fram og dermed ble løftet mindre effektivt. Siste løftet på 110 kg satt bedre, og gikk opp! I benkpress klarte jeg meg fint på første løftet på 70 kg. Andre løftet på 72,5 kg var veldig tungt å få opp, og også her var det fordi jeg bommet på vinklene. Albuene fløy ut til siden, og jeg mistet mye kraft.

Tredje løftet ble lastet til 75 kg, og dette er en vekt som jeg har ønsket å klare lenge! Jeg fikk beskjed av treneren å ta i skikkelig, og jeg tok i alt jeg kunne og kjente at vekten gikk helt opp. Dessverre tok jeg i så mye at rumpa løftet seg fra benken, og fikk da løftet underkjent. Men det var likevel gøy å kjenne at jeg faktisk kan klare å presse den vekten, og at jeg bare må være litt grundigere og ha kontroll over hele kroppen neste gang.

Markløft ble litt mer spennende enn det jeg hadde sett for meg.

140 kg i åpningsløftet gikk greit opp selv om jeg bommet fullstendig på løftebanen. Stangen svingte nemlig ut fra kroppen før jeg fikk den inn mot leggen der jeg kan dra mer effektivt, så da mistet jeg mye moment og energi. Andre løftet på 147,5 kg gikk også opp, men jeg gjorde den samme feilen i tillegg til at jeg dro skuldrene mine bakover før jeg startet løftet slik at løfteveien ble lengre enn nødvendig. Egentlig hadde vi planlagt 150 kg i siste løftet, men fordi jeg fikk muligheten til å dra for en bedre plassering ved å løfte 152,5 kg så gikk vi for det. Utrolig nok fikk jeg stangen opp til låret, men så ble det tungt og jeg bøyde knærne og la stangen på låret.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med deltakelsen i NM! Det ble totalt 330 kg fordelt på knebøy, benkpress og markløft, med 5 kilo pers i både knebøy og markløft.

Fra desember i fjor har jeg økt totalen min med 22,5 kg. Videre er målet mitt å trene for å bli sterkere, og jeg har først og fremst lyst til å få fortgang i både benkpress og knebøy.

Kommentarer

kommentarer