Slik bør du vaske treningstøyet

banner_img1

Dette er tipsene for å unngå at treningsklærne mister sin form eller begynner å lukte surt.

Vask det raskt
Vond lukt forsvinner enkelst hvis du vasker treningstøyet kort tid etter bruk. Jo lengre du venter, desto bedre tid får bakteriene som forårsaker svettelukt til å sette seg godt fast i tekstilfibrene.

Heng tøyet til tørk
Hvis du ikke har anledning til å vaske treningstøyet rett etter du har brukt det, så bør du henge opp klærne «til tørk». Da «tørker» også en del av svettelukten bort. Du bør for all del unngå at brukte treningsklær blir liggende i bagen eller i en haug på bakken. Unngå også å bruke brukte treningsklær flere ganger. Dette er uhygienisk og vil i tillegg medvirke at svetten og svettelukta fester seg enda bedre.

Sjekk vaskeanvisningen
Ulike tekstiler krever ulik type vaskebehandling. Les derfor vaskelappen på plagget før du setter på vaskemaskinen.

Bruk riktig vaskemiddel
De fleste treningsplaggene skal vaskes på 30-40 grader. Denne lave temperaturen ødelegger ikke fibrene, men det er ikke sikkert at lukten forsvinner. Bruk derfor et vaskemiddel som er effektiv mot svette, også på lave temperaturer.

Vær forsiktig med tøymykner og tørketrommelen
Både tøymykner og tørketrommelbehandling har en negativ virkning på syntetiske stoffer og kan svekke tekstilfibrenes egenskaper. Er du usikker på om stoffet i treningstøyet tåler tøymykner så sjekk vaskeanvisningen.

Vask treningsplaggene alene
Vask treningstøyet for seg selv for å unngå at vond lukt smitter over på annet tøy i tillegg til at du unngå eventuell misfarging.

LES OGSÅ: 4 tips for en ren og fresh treningsbag

Kilde: Klesvask.no

Kommentarer

kommentarer