Slapp av, gutter!

Jeg har vært mange år i treningsmiljøet og har truffet flere menn som er veldig opptatt av hva de spiser, og hvordan de ser ut. Dette er jo ikke et uvanlig fenomen i et miljø der mange trener for å se bra ut og for å føle seg bra, og det trenger heller ikke å være noe negativt. Men noen ganger bikker det over, og blir et fokus som tar mye energi og som går ut over livskvaliteten.

Det er ikke alltid slik at alt er like bra under overflaten som det kan se ut som på sosiale medier. Ofte har det vist seg at det er et overdrevent fokus på tracking av makroer og telling av kalorier enn det som synes utad. At det å ha synlige mageruter eller svumlende muskler og blodårer er viktigere for mange menn enn de gir uttrykk for.

Det fokuseres mye på at jenter er bra uansett hvordan de ser ut, men hva med gutta?

Jeg spurte noen venninner av meg, som alle driver med styrketrening, om hva de ønsker seg hos en mannlig partner. Det som kom opp var blant annet humor, en som tar vare på helsen sin, en som er snill og smart. Ingen nevnte noe som hadde med utseende å gjør, de nevnte bare hva slags karaktertrekk som de så etter!

Derfor håper jeg at dere gutter kan være litt snillere med dere selv. Slapp av litt, spis mat dere liker og som gir dere energi til å trene og gjøre det dere har lyst til, uten å måtte registrere hver eneste lille kalori.

Ta vare på helsen din og tren gjerne mot store og små mål, men husk også på å utvikle deg som person også.

Kommentarer

kommentarer