Seier i senior, junior og overall i bodyfitness

Anniken Malmedal tok med seg det hun kunne av seiere i bodyfitness fra Gardermoen Open nå i september. Fra før av har hun 1.plass i bodyfitness i Sandefjord Open og 2.plass i bodyfitness junior i Oslo Grand Prix i 2017.

Når 22-åringen fra Molde ikke trener seg opp til fitnesskonkurranser jobber hun som brukerstyrt personlig assistent.

– Jeg har alltid vært en veldig aktiv jente med et utrolig stort konkurranseinstinkt og bein i nesa. Er det noe jeg bestemmer meg for gir jeg meg ikke før jeg får det til. Jeg er også en jordnær og snill jente som bryr meg om menneskene jeg har rundt meg.

Hvordan trener du for tiden?

– Nå før konkurranser får jeg treningsprogram fra coachen min Håvard Huse. Så nå trener jeg seks styrkeøkter i uken, og cardio hver dag i tillegg. Rett før konkurranse har jeg mer fokus på et større volum og derfor trener jeg som oftest 10 repetisjoner eller flere på hver øvelse.

Hva med kostholdet – hvordan ser det ut?
– Rett før konkurranse er kostholdet mitt veldig ensidig. For det meste består det av havregryn, kylling, laks, ris og grønnsaker. Til vanlig spiser jeg også rene råvarer, men større porsjoner.

Bruker du noen kosttilskudd?
Jeg bruker ZMA, BCAA og magnesium ved behov.

Hvorfor valgte du å konkurrere i fitness?

– Jeg hadde trent styrketrening i et par år før jeg flyttet til Trondheim og begynte å trene på Kaliber. Egentlig hadde jeg ingen planer om å konkurrere, men ble litt fristet da det skulle være uttak til vårsesongen i 2017. Bikinifitness har aldri vært noe jeg kunne tenkt meg å konkurrere i, og ble derfor veldig glad da jeg fikk gå rett i bodyfitness den våren. Og ettersom det gikk så bra som det gjorde så har det gitt mersmak!

Hva er målet ditt innenfor fitness?

– Nå er målet først og fremst å gjøre det bra i NM og bli kvalifisert til Nordic Cup. På lengre sikt har målet alltid vært å bli en bedre utgave av meg selv i første omgang, men jeg legger ikke skjul på at det hadde vært kult å konkurrere på internasjonalt nivå.

Hva motiverer deg?

– Noe av det som motiverer meg med fitness er å se hvordan kroppen kan formes ved hjelp av trening og mat, og hvor hardt jeg klarer å pushe meg selv. Venner, familie og kjæreste er også med på å motivere meg i hverdagen. Jeg er så heldig som har en så fin gjeng rundt meg, som er forståelsesfulle for det jeg driver med og heier meg frem. Og også gjengen på Kaliber og mennesker jeg kommer i kontakt med via sosiale medier er med på å motivere meg til å fortsette med fitness.

Jeg vil takke for alle fine gratulasjoner og lykkeønskninger jeg har fått denne sesongen. Det betyr utrolig mye for meg at det er så mange som er engasjert i det jeg holder på med. Jeg vil også takke Kaliber FKK og coachen min Håvard som gjør det mulig for meg å leve ut denne fitnessdrømmen. Jeg kunne ikke bedt om en bedre klubb å være i!

 

Kommentarer

kommentarer