Se video: VM i styrkeløft

8.-13. november ble VM i Styrkeløft arrangert i Stavanger. Over 200 påmeldte kjempet om nye rekorder, medaljer og ikke minst tittelen om å bli verdens sterkeste. 

Norges Styrkeløftforbund har laget filmsnutter fra hver enkel konkurransedag som er tilgjengelig ute på YouTube. I tillegg finner du en «After Movie» hvor man følger flere av de norske landslagutøverne før, under og etter mesterskapet. Norge landslag bestod av 8 herrer og 8 damer hvor flere tok med seg både medaljer og verdensrekorder. Blant annet ble Kjell Egil Bakkelund verdensmester i klassen -74 kilo, Marte Elverum tok 2.plass i klassen -76 kilo og Hildeborg Hugdal kom på 2.plass i klassen +84 kilo.

27. og 28.november er det klart for NM i Benkpress i Drammenshallen. 

Vil du teste ut styrkeløft?

Styrkeløft er en idrett bestående av øvelsene knebøy, benkpress og markløft skal utføres i gitt rekkefølge. I konkurransesammenheng får man tre forsøk i hver av øvelsene, der målet er å løfte tyngst mulig på 1 repetisjon, hvor et av løftene må være godkjent for å få en totalsum. Det er tre dommere som dømmer, og minst to må dømme godkjent for at løftet skal være godkjent. Hvis to eller flere løftere har løftet nøyaktig det samme totalt er det løfteren med lavest kroppsvekt som vinner.

Det er ingen krav for å holde på med styrkeløft og du må absolutt ikke konkurranse for å trene styrkeløft. Husk også at du heller ikke må tenke at du må være «sterk nok» for å bli med – alle må begynne et sted. Det første du bør gjøre er å ta kontakt med en styrkeløftklubb og på styrkeloft.no finner du en oversikt over alle klubbene i Norge. Herfra kan du få praktisk informasjon om åpningstider og innmelding.

 

 

Kommentarer

kommentarer