Så mange kalorier drikker du

Getränke mit Cola und Limonade

Å få i seg nok væske i løpet av dagen er viktig for både energinivå, konsentrasjon og for at kroppens mekanismer skal fungere som de skal. Å drikke nok er også viktig for at kroppen skal kunne restituere optimalt etter en treningsøkt.

Som du sikkert har hørt tidligere er vann tørstedrikk nummer én. Vann er det kroppen foretrekker i tillegg til at det er gratis, inneholder null kalorier, skader ikke tennene og det er lett tilgjengelig.

Men det finnes derimot mange andre drikkevarer som bidrar med flytende kalorier og som kan bidra til at du ikke når dine mål, enten om det for eksempel handler om vektnedgang, å gå ned i fettprosent eller lignende. Samtidig er det viktig å huske på at ulike drikkevarer også bidrar med ulike næringsstoffer samt at forskjellige drikker også kan påvirke tannhelsa på grunn av syreinnhold. Noen drikker kan være en eneste stor sukkerbombe og glem heller ikke at alkohol er rik på energi og kan fort bidra til at du overskrider kaloriregnskapet.

På den andre siden så er det også mange som sliter med å gå opp i vekt og derfor ønsker å øke sitt energiinntak, og da kan næringsrike flytende kalorier som for eksempel melk være til hjelp.

Her får du en enkel oversikt over kaloriinnholdet i ulike drikkevarer: 

1 dl vann – 0 kcal
1 dl skummet melk – 33 kcal
1 dl lettmelk – 42 kcal
1 dl helmelk – 62 kcal
1 dl juice – 42-46 kcal
1 dl saft (med tilsatt sukker) – 51 kcal
1 dl saft (uten tilsatt sukker) – 1 kcal
1 dl iste (med tilsatt sukker) – 35 kcal
1 dl øl – 41 kcal
1 dl rødvin (12%) – 74 kcal
1 dl hvitvin (12%) – 81 kcal
1 dl kaffe – 0 kcal
1 dl te – 1 kcal
1 dl farris – 0 kcal
1 dl brus (med tilsatt sukker) – 42 kcal
1 dl brus (sukkerfri) – 0 -1 kcal
1 dl kaffe latte (med helmelk) – 57 kcal
1 dl kaffe latte (med lettmelk) – 38 kcal
1 dl alkoholfritt øl – 18 kcal
1 dl lite øl – 28 kcal
 

 

Kommentarer

kommentarer