Rundstykker med havregryn og kesam

Disse rundstykkene er smakfulle og mettende. Rundstykkene bidrar blant annet godt med fiber og protein. Spis de som de er, sammen med pålegg eller som tilbehør til brød, salat og supper. 

iphone_242331_1462187085312-242331-9-1462187085316

Til cirka 6 middels store rundstykker
2 egg
300-350 gram havregryn (Bestem selv om du bruker store eller små havregryn, eller en blanding av både store/små havregryn og havremel)
30-40 gram fibra fullkornsmel (kan også brukes grovt sammalt mel, havremel eller lignende)
cirka 200-250 gram mager kesam
1-2 ts bakepulver

Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene (hold igjen litt på havregrynene) og tilsett deretter egg og kesam. Bland godt sammen og tilsett mer havregryn/mel slik at deigen henger godt sammen. Form rundstykker og legg de på et stekebrett ikledd bakepapir.

iphone_242331_1462187127078-242331-9-1462187127082

Stek rundstykkene  i 25-28 minutter nederst i ovnen på 180 grader.

 

iphone_242331_1462187102399-242331-9-1462187102403iphone_242331_1462187063883-242331-9-1462187063887

Kommentarer

kommentarer