Rullestol-stunt i Holmenkollen

Dette er et gjesteinnlegg fra Harald Riise.

Jeg heter Harald Riise og har cerebral parese. Snart skal jeg klatre til toppen av Holmenkolltårnet, fastspent til rullestolen.

LES OGSÅ: Hardtrening på hjul


Unikt Kollen-svev
I fjor klatret jeg til toppen av det 62 meter høye Oxer-tårnet. Nå er tiden inne for nok en bestigning, denne gangen i stolte idrettshistoriske omgivelser. 6. mai 2018 skal jeg dra meg rett opp til det høyeste punktet på Norges nasjonale idrettsarena, kun ved hjelp av armene og en spesiallaget pullups-bar. Dette luftige svevet har neppe blitt gjennomført tidligere, selv ikke i en av verdens mest berømte hoppbakker. De profesjonelle aktivitetsleverandørene i Arrcom og Team Action Design sørger for trygge rammer under oppstigningen. Sikringstauene er svært solide, og gir meg mange kilo i sikkerhetsmargin.

Trener på grensen
Jeg kan ikke bruke beina, men trener overkroppen mer enn 10 timer i uka. Treningsrutinene mine består som regel av mellom 100 og 200 pullups per økt, og mot slutten av programmet henger jeg ofte etter lillefingrene i stangen. Jeg risikerer vanligvis gjerne å falle for å oppleve følelsen av å ”fly”, men 60 meter over bakken tar jeg ingen sjanser.

Opptatt av ernæring
Jeg er avhengig av optimal ernæring og restitusjon for å kunne gjennomføre programmene mine, både trygt og progressivt.  Kostholdet mitt, inkludert Proteinfabrikkens tilskudd, er skreddersydd i samråd med ernæringsfysiologer og personlige trenere. Det gir meg overskudd til å kunne løfte tungt og mye.

Bærer stolen på trass
Rullestolen er et symbol på min funksjonsnedsettelse, og jeg vil ikke la den holde meg nede, eller hindre meg i å gjøre det jeg har lyst til. Gjennom konseptet Viking Wheels håper jeg å spre idrettsglede til mennesker i ulike livssituasjoner. Jeg vil vise hvor lite begrensninger kan bety, når man kombinerer lidenskap og kreativ tilrettelegging.

Derfor velger jeg å klatre med stolen min på slep, når jeg tar fatt på en kraftprøve Holmenkollen aldri har sett maken til!

Det er veldig hyggelig om dere har lyst å se oppstigning min! Jeg begynner å klatre til  toppen av Holmenkolltårnet søndag 6. mai klokken 12:00.

Du kan lese mer om meg og min treningslidenskap på www.vikingwheels.no
Dere finner meg også på Instagram: @vikingwheels

LES OGSÅ: Ekte inspirasjon

Kommentarer

kommentarer