Resultater fra Europas sterkeste mann u105kg

Vektnedgang

Årets EM er over for denne gang, og selv om jeg ikke klarte å forsvare tittelen min er jeg veldig stolt over mine prestasjoner.

Dette var uten tvil et av de beste stevnene noensinne med tanke på nivået på utøverne i en 105kg konkurranse, og jeg klarte å kapre 5. plassen av 14 utøvere.

Forberedelsene for denne konkurransen var gjort litt annerledes enn tidligere konkurranser, ved at jeg valgte å gå ned mye mer i fettprosent i forkant av konkurransen istedenfor å kutte alt i vannvekt siste dagene. Jeg kom meg ned til en morgenvekt på cirka 106-107 kilo, noe som er en 5 kilo lettere enn jeg tidligere har vært.

Det betydde med andre ord at jeg måtte være mye mer nøyaktig med å få i meg riktig næring for at vektnedgangen ikke skulle påvirke styrken og prestasjonen for mye.

Med en base av kjøtt, pasta/ris og grønnsaker i bunn ble en rekke kosttilskudd brukt for å klare å holde næringsinntaket godt. Training pack for å få i meg nok vitaminer/mineraler, kreatin, proteinpulver, carbo fuel og NO-xplode som pwo før treningene for å få energikicket til å trene så hardt som jeg ønsker.

Så er det vel på tide å fortelle om selve konkurransen!

Første øvelse var markløft for maks med drakt. Her var gamle persen 331 kilo, og jeg følte meg klar til å slå denne idag. Vi startet på 275 kilo som fløy opp, deretter 300 kilo for så å gå på 320 kilo. Alle disse vektene føltes som jeg hadde forventet og jeg var klar for å perse med 335 kilo som var neste vekt på stangen!

gruppebilde

Jeg fikk god fart opp til over knærne, så ble det låring i god Aukland-stil. Det gikk opp, og jeg kunne skrike av glede! Det å perse i mark er en helt fantastisk følelse, og ikke engang sengekosen kan måles med dette. Til min store overraskelse holdt dette bare til delt 7. plass da nivået var ekstremt høyt. Hele to utøvere endte på sinnsyke 370 kilo, og husk at dette er menn på under 105 kilo!

Neste øvelse var 270 kilo knebøy i et fastsatt apparat for repitisjoner. Her har jeg jobba rævva av meg så og si hver dag de siste 365 dagene, og det skulle gi utslag nå! Jeg klarte 7 repetisjoner som jeg var veldig fornøyd med.

Dette holdt til en 8. plass, noe jeg var veldig fornøyd med!

Det å slå 7 utøvere i bøy på EM er jeg veldig stolt av, og jeg skal bygge videre på dette mot neste års konkurranser! Vi hadde så conans, stokk og stein. Etter bøyen var jeg så ekstremt sliten at jeg ikke lenger klarte å få ut det jeg potensielt var god for. Sleit med å svime av, så endte god under par i disse øvelsene selv om jeg lå stabilt på 4.-7. plass. Til slutt endte jeg på en respektabel 5. plass.

Dette var en konkurranseform som ikke passet mine styrker, og i tillegg hadde jeg problemer med å holde meg bevisst.

Så dette er et resultat jeg tar med meg videre i satsningen mot internasjonale konkurranser, og dette har bare bygd videre på den allerede ekstreme motivasjonen min!

Kommentarer

kommentarer