Regionsmesterskapet i utstyrsfritt styrkeløft

I helgen deltok jeg i mitt første styrkeløftstevne, og mitt første mesterskap i styrkeløft! Jeg deltok i regionsmesterskapet i styrkeløft for region Øst som omfatter Oslo, Akershus og Østfold.

Fordi jeg ville ha en god opplevelse av mitt første stevne var planen hele tiden å ikke prøve å presse meg ned i klassen -52 kg, men heller holde meg i -57 kg så jeg kunne ha godt med energi. Jeg spiste godt dagen før og på konkurransedagen og veide inn på 56,1 kg.

Jeg sitter igjen med et resultat som jeg er fornøyd med, og som jeg hadde forventet.

Det var egentlig ingen store overraskelser når det kommer til vektene jeg løftet for min del. Jeg fikk 100 kilo i knebøy, 70 kilo i benkpress og 137,5 kilo i markløft og en total på 307,5 kilo. Det var et ønske om å ta ny personlig rekord i markløft, men jeg var usikker på hvordan kroppen kom til å respondere etter tung benkpress og knebøy i forkant. Jeg løftet 137,5 kilo i markløft i første løftet og økte til 145 kilo i løft nummer to. Jeg kunne uansett ikke vinne klassen min, så dette ville jeg bare gjøre for min egen del. 145 kilo er tungt altså, men jeg fikk opp vekten! Dessverre ble løftet underkjent fordi jeg ikke dro stangen opp i en jevn bevegelse, og den var på vei ned igjen før jeg klarte å snu og løfte den helt opp.

Nå gleder jeg meg til neste treningsperiode og konkurranse. Jeg skal prioritere knebøyen og skal øke muskelmassen i lårene. Og så skal jeg sette 145 kilo (eller mer!) i markløft!

https://https://

Kommentarer

kommentarer