Regionsmesterskapet i benkpress

Nylig konkurrerte jeg i benkpress i regionsmesterskapet for styrkeløftregion Østafjell. Dette mesterskapet er en del av benkpresscupen som jeg er med på i år, og dette var runde nummer to av totalt fire i cupen.

Fordi treneren min legger opp til at jeg skal toppe formen til NM i styrkeløft i juni så hadde vi ingen topping til RM i benkpress denne gangen. Jeg liker å kjenne på litt tyngre vekter i god tid i forkant av konkurranse, men denne gangen fikk jeg bare kjenne på tyngre benkpress en uke før. Og da etter mange tunge sett, så jeg var ganske sliten da jeg skulle prøve meg på tunge single repetisjoner. 70 kilo gikk greit opp, men jeg klarte ikke 72,5 kilo på egenhånd (treneren min påsto at han hjalp til med 3 gram med den ene armen og 4 gram med den andre, men uansett hvor lite han hjalp til så klarte jeg egentlig ikke løftet). Og da ble jeg litt bekymret for om jeg skulle klare å løfte noe særlig mer enn 70 kilo på stevnet. Målet mitt var å klare 75 kilo på RM!

Det har også vært litt utfordringer med tanke på kroppsvekt og innveiing. Til vanlig veier jeg rundt 58-59 kilo, og går i vektklassen minus 57 kilo. Jeg kom litt sent i gang (fullt og helt min egen feil) med å stramme inn kosten for å klare innveiing relativt smertefritt og endte opp med fitnessdiett (og vel så det) siste uken.

Det ble en tøff uke med lange dager i hjemmesykepleiepraksis, trening og skoleoppgaver. Men hardt arbeid lønner seg, og vekten rant av så jeg klarte innveiingen i vektklassen min.

På stevnet føltes kroppen helt ok på oppvarmingen, og jeg gikk for plan B, som var å sikre godkjente løft fremfor å ta en sjanse og bomme. Jeg gikk for serien 67,5 kg, 70 kg og 72,5 kg, og klarte alle tre løftene. Det holdt til seier i min vektklasse og andreplass av alle damene på poeng (antall kilo løftet i forhold til kroppsvekt). Det var en fin erfaring å ha med videre!

Nå er målet å bli litt tøffere og trene videre mot NM i styrkeløft som går i slutten av juni.

View this post on Instagram

70 kg og ny dobbelpers ✌? #nmveka2019 #styrkeløft

A post shared by ??????? ?????? (@susannesoydan) on

Kommentarer

kommentarer