La deg friste av deilige, proteinrike kanelboller. Oppskrift og bilde er fra @kristine_aure.
På Proteinfabrikken.no finner du proteinpulver og flere smarte bakeprodukter fra blant annet Funksjonell Mat.
Du trenger:
2 ss smør (cirka 40 gram)⠀
3 dl melk⠀
1 ss SukrinSirup⠀
100 g Sukrin Gold⠀
100 g kesam⠀
1 ss kardemomme⠀
1 ts kanel⠀
ca 1/4 ts salt⠀
1/2 pose tørrgjær⠀
500 g valgfritt mel, f.eks. 150 g speltmel + 150 g hvetemel + 100 g havremel + 2 scoops vaniljeprotein
Fyll:⠀
40 g smør⠀
40 g kesam⠀
2 ss kanel⠀
2 ss Sukrin Gold⠀
⠀
Slik gjør du:
Varm opp smør, melk, sirup og Sukrin Gold til smøret smelter. Bland sammen tørrvarene. Ha over melk og kesam. Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir løs og mer væske om dagen blir tørr. Elt godt. La deigen heve i minimum 1 time. Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut til et rektangel. Bland sammen smør og kesam. Smør det utover deigen og deretter strør du over kanel og Sukrin Gold. Rull sammen og skjær opp cirka 2 cm brede biter. Stek kanelbollene på 225 grader i 8 -10 minutter.⠀