Proteinbarer, energibarer og måltidserstattere – hva er forskjellen?

Skjermbilde 2015-02-02 kl. 18.18.23

I dag er det et stort utvalg av ulike sportsbarer på markedet. Det finnes både proteinbarer, restitusjonsbarer, diettbarer, energibarer og måltidserstattere og «raw food»-barer. Dette kan være et fint alternativ til et mellommåltid, mat på farten eller som en sunnere erstatning for sjokolade.

Energibarer

Energibarer inneholder ofte mye energi i form av raske karbohydrater og passer derfor godt når du trenger påfyll av rask energi, og for å maksimere prestasjonen under en intens treningsøkt. En energibar kan også fungere som et energirikt mellommåltid når du kjenner blodsukkeret begynner å dale. Energibarer kommer i flere ulike størrelser og smaker.

Karamell
Jørgen Aukland, vinner av FIS Marathon Cup, Marcialonga og Vasaloppet:»Tørr på utsiden og myk på innsiden. Perfekt å ha med seg på treningsturen». 

Eksempler er  blant annet Maxim Energibar Sweet&Salty og Maxim Energibar Karamell.

Proteinbarer

Proteinbarer har fokus på å ha et høyere innhold av protein sammenlignet med andre barer. Proteiner er med på å stabiliere blodsukkeret samt gi en bedre og mer langvarig metthetsfølelse. Slike proteinbarer kan egne seg godt som et restitusjonsmåltid i kombinasjon av væskepåfyll etter trening eller som en sunnere erstatning til sjokolade. Bruk proteinbarer som et supplement og ikke erstatt måltidene dine med proteinbarer siden disse ikke nødvendigvis inneholder like mange vitaminer og mineraler som for eksempel en måltidsersatter og naturlig, næringsrik mat. En bar som markedføres som restitusjonsbar passer også godt som påfyll etter trening og konkurranser.

Big100

Eksempler på proteinbarer som har en god ballanse i sammensetning og i tillegg smaker fortreffelig er Proteinfabrikkens egen Big 100.

Måltidserstattere

Skjermbilde 2015-02-02 kl. 18.06.18
Easy Living Diet Bar er utviklet spesielt for rask og effektiv vektreduksjon.

Barer som defineres som måltidserstattere blir også kalt, slankebarer, lavkaloribarer og diettbarer. Dette er gode alternativer til de som ønsker å redusere vekta. Disse barene er kjent for å ha et høyere innhold av vitaminer og mineraler enn andre barer samtidig som de skal gi en rask metthetsfølelse.
For eksempel inneholder Easy living Måltidserstatter bar inneholder alle vitaminer og mineraler du trenger. Nutrilett Måltidserstattere har et høyt proteininnhold og inneholder 12 vitaminer og 11 mineraler.
Dersom du spiser en energibegrenset kost og erstatter to måltider per dag hjelper slike produkter deg med ditt vekttap. Erstatter du  for eksempel ett måltid per dag hjelper det deg å kontrollere vekten. Husk at det er viktig med et balansert kosthold og en sunn livstil og annen mat er en nødvendig del for å gå ned i vekt. Måltidserstattere skal ikke brukes av barn, ungdom, eldre, gravide, ammende eller personer med spiseforstyrrelser. Personer med forstyrrelser i metabolismen bør kun bruke produktet i samråd med lege.
Her finner du et utvalg i perfekt sammensatte måltidserstattere med de nødvendige proteinene, vitaminene, mineralene som hører til et komplett måltid.

 

Barer uten tilsatt sukker

De siste årene har Quest Bars blitt svært så populære. Dette er proteinrike barer uten tilsatt sukker og finnes i flere deilige smaker som Coconut Cashew, Banana Nut Muffin, 

Skjermbilde 2015-02-02 kl. 18.09.08

Cookies & Cream, Chocolate Brownies og mange fler.
FunnBarer er også digge proteinbarer uten tilsatt sukker og som i tillegg er fri for gluten. FunnBar er en proteinbar som er som godteri. Her finner du 15 gram protein per bar med kun den beste proteinkilden fra Myseprotein og melkeprotein.
Raw Food Barer inneholder heller ikke tilsatt sukker og er glutenfrie, vegan og økologiske. Det finnes mange spennende smaker og de ulike barene inneholder supermat som for eksempel chiafrø, gojibær og inkabær.

Kommentarer

kommentarer