PF-barer testvinnere i ernæringstest (igjen!)

I januar 2017 testet nettstedet Bramat.no en rekke ulike proteinbarer hvor fire proteinbarer fikk terningkast 6 – alle fra fra Proteinfabrikken.no.

LES HELE SAKEN HER.

Nylig ble det utført en ny test av ulike proteinbarer av samme nettsted og nok en gang finner vi barer fra Proteinfabrikken blant testens vinnere!

Dette er Proteinfabrikken Big 100 bar dark chocolate og Proteinfabrikken Proteinbar double chocolate – begge de to barene fikk terningkast 6.

I testen av proteinbarer har ernæringsekspertene vurdert mengden protein, mettet fett, sukker og kalorier for hver enkel bar. De som har utført testen skriver følgende: «Vi har valgt å vurdere sukker fremfor karbohydrater, fordi sukkeralkoholer inngår i karbohydrater men har ikke samme gunstige effekt i forhold til restitusjon som raske karbohydrater«.

Videre informeres det om at barer med mye protein og et lavere kaloriinnhold har trukket opp, mens innhold av palmeolje har trukket ned. Det har også blitt gitt trekk hvis barene er laget av protein fra ris, erter, eller andre vegetabilske matvarer, ettersom dette ikke gir like optimal restitusjon som protein fra melk.

Bramat.no er en uavhengig kunnskapsbedrift som driftes av klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius og ernæringsbiolog Lise von Krogh.

Kommentarer

kommentarer