Pernille (23): – Det er utrolig gøy å se hvordan man kan forme kroppen

Pernille Merlen Eliassen (23) er klar for NM i fitness 8.oktober hvor hun debuterer i athletic fitness -165 cm. 23-åringen fra Bergen stiller for Team Fitness Evolution og hennes coach er Stig Svela som selv stiller i athletic fitness -178.

Pernille forteller at hun bestemte seg for å stille i januar i år, og hun begynte på diett i juni.

– Jeg ville ha et mål med treningen og utfordre meg selv både mentalt og fysisk. Det gjelder å steppe litt ut av komfortsonen, forteller fitnessdebutanten.

23-åringen har trent målrettet til de tre spesifikke athletic-fitness-øvelsene siden hun bestemte seg for å stlle. Hun har hatt ulike treningsprogram og hennes favoritt er å trene helkropps-økter.

– Favorittøvelsene mine er egentlig de fleste øvelser som inkluderer bein og rygg. Jeg elsker å kjenne syren i beina!

14572598_10153732214706607_1000744227_o

Når det gjelder konkurransedietten har Pernille spist mye av de matvarene hun spiser til vanlig. Typisk diettmat har vært havregrøt, karbonadedeig, ris, potet, fisk, egg og grønnsaker.

– Dette er vanlig kost for meg utenom diett også, men forskjell på mengde er det jo så klart. Den største utfordringen med oppkjøringen har nok vært de siste to ukene fordi energinivået har vært ganske lavt og jeg har hatt noe helt sinnsyke cravings på «fyfy-mat», men det er vel slik for alle når det nærmer seg konkurranse vil jeg tro! Og jeg har savnet hamburgeren på lørdagskvelden!

14467153_10153732231881607_1016441736_o

Hva er planene dine etter NM?

– Etter NM begynner jeg å jobbe som coach sammen med teamet, vi skal selge kostholdsplaner og treningsprogrammer og lignende på nett, så det blir mye gøy å se fram til.

Til vanlig arbeider 23-åringen med logistikk for et eksportfirma og planen er å kombinere denne jobben med å jobbe hjemmefra med online-coaching.

– Siden Personlig Trener ikke er en beskyttet tittel så skal jeg i første omgang bli opplært av min egen coach, slik jeg kan skrive treningsprogram og diettplaner til andre som kunne tenkt seg og stille i fitness, eller for de som bare har lyst på bedre helse. Også er jo egenerfaring gull verdt, mener Pernille og legger til at hun skal ta PT-utdannelse etter hvert.

Fitnessdebutanten er også bestemt på å stille igjen selv en gang i fremtiden.

– Jeg leker litt med tanken om bodyfitness fordi jeg har lyst å prøve ut litt forskjellig, men vi får se. Noe av det beste med en slik oppkjøring er helt klart å se resultatene av den jobben man gjør. Det er utrolig gøy å se hvordan en kan forme kroppen, og den følelsen av mestring som det har vært mange av er helt fantastisk, sier Bergensjenta.

– Rett før jul så persa jeg i benkpress med 82 kg, den er jeg veldig stolt av, og når jeg kom meg opp i 20 i chins var jeg dødshappy!

14551103_10153732220476607_166702867_o

Hva er dine tips til andre som tenker på å stille i fitness?

– Mine tips til de som skal stille i fitness er å ikke sammenligne seg med andre. Jobb med den kroppen du har og gjør så godt du kan. Prøv å ikke stresse for mye, men ha det gøy mens du holder på! Er det bare trist og leit så er det ikke noe vits.

Nå er Pernille klar for å vise hva hun har jobbet for i NM førstkommende helg.

– Målet mitt er først og fremst å virkelig gjøre mitt beste, vise hva jeg har jobbet for og bare gønne på mens jeg er der! Det hadde selvfølgelig vært utrolig moro å fått en pallplassering, men jeg vet jeg kommer til å være stolt av meg selv uansett plassering – spesielt med en heftig burger i hånden etterpå!

Følg Pernille på Instagram her: @pernillemerlen

Les bloggen hennes her:

https://https://

 

Time to train some legs this morning ?#legday #athleticfitness #nm #10days Et bilde publisert av Pernille Merlen (@pernillemerlen)

Kommentarer

kommentarer