Pai med Barebells Strawberry Milkshake

Det finnes mange smarte alternativer du kan bruke i matlagingen for å øke proteininnholdet i oppskriftene dine, som for eksempel proteinpulver og proteinrik milkshake.

Her får du tips til en fristende og proteinrik pai med deilig jordbærsmak hvor Barebells Strawberry Milkshake er en av ingrediensene. Proteinmilkshaken inneholder hele 24 gram per flaske og kommer også i smakene sjokolade og banan.

Ingredienser til paibunn:
2,5 dl mandelmel
1,5 dl havregryn
15 dadler (fjern stein)
2 ss kokosfett eller nøttesmør
1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)

Ingredienser fyll:
450 ml Barebells Strawberry Milkshake
2 ss maizena
1,5 ts gelatin (gelatinpulver rørt ut i vann)
1/2 ts vanilla paste
Ferske jordbær og hakkede mandler til pynt

Slik gjør du:
Smør en form (cirka 24 cm) bakefett, smør eller lignende. Bland sammen mandelmel, havregryn, dadler og kokosfett slik at deigen får en sandkornete konsistens. Bruk gjerne en food prosessor eller en kraftig blender. Ha deigen over i formen og trykk den utover slik at den dekker bunn og kanter. Sett den i fryseren mens du lager fyllet.

Bland sammen gelatinpulver og vann, og la dette stå i cirka 5 minutter. I en kjele blander du sammen milkshake og maizena. Varm opp blandingen på middels varme og rør innimellom. Deretter øker du temperaturen og lar blandingen koke i cirka 1 minutt samtidig som du hele tiden rører rundt for å unngå at det fester seg. Ha i gelatin og bland godt sammen. Hell i fyllingen i paien og slå formen lett i border for å få bort luftbobler. Sett paien kaldt i minst fire timer, gjerne over natten. Pynt med ferske jordbær og mandler.

Kommentarer

kommentarer