Østerriketur og sesongens første renn

ALPINE SKIING - FIS Slalom, men Den siste måneden har inneholdt mye skikjøring og mye reise!

Siden slutten av oktober har jeg vært hjemme på Lillehammer totalt fire netter. Det er litt sånn det er på denne tiden av året for oss alpinister. Jeg har siden sensommeren og gjennom hele høsten kun kjørt ski på isbreer og jobbet fysisk, som gir et godt grunnlag for sesongen.

Snøen på bre er litt annerledes å kjøre på i forhold til ordentlig vintersnø, så nå som vinteren og sesongen nærmer seg er det om å gjøre å prøve å komme seg på vintersnø så tidlig som mulig! Derfor er det alltid mye spekulasjoner og reising i slutten av oktober og utover i november for å finne de beste forholdene og gode treningsmuligheter. 2015-11-23 (4)

 

Bilde 18.11.2015, 08.37.19Geilo er alltid et av de stedene i Norge som åpner skibakkene tidligst på året.
I år har de til og med anskaffet et snøproduksjonsanlegg som kan produsere snø i varmegrader, så de har sikret tidlig åpning! Derfor valgte vi å dra til Geilo i begynnelsen av november, og fikk noen gode dager på ski der. Under samlingen på Geilo fikk jeg beskjed fra min trener at jeg hadde fått muligheten til å være med Europacuplaget på tur til Østerrike for å trene der og også kjøre renn hvis det ble noe av.

Bilde 15.11.2015, 11.31.32Bilde 04.11.2015, 07.24.05 Bilde 08.11.2015, 09.33.28 Bilde 11.11.2015, 08.58.06

Med tanke på at målet for sesongen er å kjøre seg inn og prestere i Europacupen og å få en plass på Europacuplaget for neste år, var det en god mulighet å få være med de på samling.

I tillegg kom jeg også til å få et bedre treningsutbytte i og med at det var flere anlegg med mer utfordrende bakker som var åpne der nede. Siden det var en litt «last minute» avgjørelse at jeg skulle dra nedover måtte jeg avslutte samlingen på Geilo en dag før for å dra hjem og pakke om før utstyret skulle sendes nedover med biler til Østerrike.

2015-11-23 (9)

Første stopp i Østerrike var Pitztal, en knøttliten by innerst i en dal, men med meget gode bakker for trening! Vi fløy ned til München og ble plukket opp av trenerne i biler der før vi kjørte sørover mot fjellene og snø. Første dagen i Pitztal ble vi møtt med sol, et par minusgrader og mer eller mindre perfekte forhold. Vi fikk gjort unna en god treningsdag, og jeg var godt fornøyd med å få være med på samlingen i Østerrike med så god trening. De neste tre dagene i Pitztal ble mer eller mindre like gode, med samme vær og forhold i bakken. Etter fire dager der dro vi videre til Mittersill/Pass Thurn hvor det skulle kjøres to slalåmrenn på vanlig FIS nivå.

I og med at slalåm ikke er min sterkeste disiplin og jeg derfor har valgt å nedprioritere det i treningsarbeidet hadde jeg lite forventninger innfor rennet, men det skulle bli gøy å komme i gang med å kjøre renn igjen og kjenne på følelsen. Det viste seg at siden WC åpningen i slalåm hadde blitt avlyst, var det flere WC løpere og andre svært høyt rangerte løpere som valgte å stille til start i rennene på Pass Thurn. Med så mange gode løpere på start var jeg rangert 65 i rennet, og fikk derfor startnummer 65. Rennbakken var bare en stripe med snø som anlegget hadde spart opp under filtduk gjennom sommeren, akkurat bred nok til å sette en løype og en smal linje ved siden av til å kjøre oppvarming. Den spesielle snøsituasjonen gjorde at forholdene ikke holdt veldig bra, så for meg på nummer 65, ble det en stor utfordring. Bilde 23.11.2015, 14.15.48 Bilde 23.11.2015, 14.16.45

Planen for det første rennet var egentlig bare å kjøre for å se litt hvordan jeg lå an. Jeg kom meg i gjennom begge omgangene, men kjente underveis at kjøringen ble alt for sikker og det gikk ikke fort! Det endte med en 45. plass, et godt stykke bak vinneren. Det var egentlig bare å legge den dagen bak seg og legge en ny plan for neste renn dagen etter. Jeg gikk for å gi mer gass og ha en mye mer offensiv innstilling. Det endte med en port mellom beina etter åtte porter av første omgang og en meget kort dag på jobben. Heldigvis var det ikke et viktig renn for min del, og det positive var at kjøringen fram til dit var mye bedre enn dagen før, og treneren var fornøyd med det han så.

Følelsen av å kjøre renn igjen var bra og jeg kjenner det skal bli godt å komme ordentlig i gang med rennsesongen nå! Etter rennene i Pass Thurn dro vi videre til Sölden for mere trening. I Sölden hadde vi fått muligheten til å trene i samme bakke hvor den årlige WC åpningen i storslalåm går. Det er kjent som en utrolig krevende bakke, med et av de tøffeste hengene i WC sirkuset. Så det var absolutt en god mulighet å få lov til å trene der og kjenne på den type bakke!

2015-11-23 (8)

Første dagen i Sölden ble akkurat så fet som vi hadde håpet på! Forholdene ned hengetvar så godt som perfekte, og det ble et tøft møte med bakken. Det tok et par turer å komme inn i det, men etter hvert kjente jeg at bakken var overkommelig og det var moro å kjøre. Vi fikk totalt tre dager i bakken før de åpnet den for turister og vi ikke lenger hadde mulighet til å trene der.

Det var tre verdifulle dager med godt treningsutbytte som kommer godt med til vinteren. Etter å ha hatt noen runder ned der kjennes ikke andre bakker så utfordrende og tøffe ut lenger! Planen videre var litt usikker, men værmeldingen viste at det skulle komme en del dårlig vær og mye snø de neste dagene som ville gitt dårlige treningsforhold. Vi valgte derfor å kjøre en litt kortere dag med slalåm i Sölden og så fly hjem igjen til Norge og prøve å finne god snø der. Vi fikk en meget givende samling i Østerrike med mye tøff trening som kommer godt med til vinteren.

2015-11-23

Bilde 19.11.2015, 11.41.33

Hjemme igjen i Norge fikk vi to dager hvile før vi dro tilbake igjen til Geilo hvor det ble meldt om gode forhold. Denne gangen kjørte vi et samarbeid mellom Europacuplaget og laget mitt, så vi var en god gjeng samlet på Geilo.

Denne samlingen var første del av en pre-camp til de første europacuprennene som går i Norge i begynnelsen av desember. Etter gode dager på Geilo nok en gang, er planen videre å kjøre noen dager på Trysil hvor Europacupsesongen starter for min del den 5. og 6. desember med to storslalomrenn.

Det blir spennende å se da om treningen i det siste gir resultater!

Jeg gleder meg!

2015-11-23 (7)Bilde 15.11.2015, 07.37.04

Bilde 21.11.2015, 11.25.01

 

 

 

Kommentarer

kommentarer