Oppdatering: dette har skjedd etter finalen

Nå som «Norges Sterkeste Mann»-sesongen er over er det viktig for meg å fokusere på helsen – både med tanke på skader og generelt.

Denne sesongen veide jeg på det meste 131 kilo og det ga meg en enorm styrke. Men å veie 131 kilo er også en enorm belastning for kroppen. Da tenker jeg ikke bare på det å veie så mye, men også det å spise nok til å holde vekten, og da er det snakk om mye mat!

I sesongen spiser jeg opp til 300 gram protein hver dag og over 6000 kcal daglig.

Nå for tiden spiser jeg mer grønnsaker da jeg ikke er like avhengig av kalorier og proteiner. Det er bra for immunforsvaret og det blir som en liten rens i offseason.

I finalen av Norges Sterkeste Mann finalen klarte jeg å skade ryggen min i den siste øvelsen. Jeg hadde gjort en god konkurranse så langt, med pers knebøy hvor jeg løftet 250 kilo (7.plass) og en veldig god press-medley. Jeg lå på 9.plass før siste øvelsen som var Atlas steiner. Hadde jeg klart de tre første steinene raskt ville jeg klart å beholde 9.plassen, noe som ville gitt meg én plass opp fra i fjor. Når jeg prøvde på den tredje steinen på 160 kilo så smalt ryggen. Nå venter jeg derfor på MR, og jeg tror det vil ta litt tid før jeg kan trene strongman igjen.

Oppsummert er jeg fornøyd med egen innsats i Norges Sterkeste Mann 2019.

Nå har jeg økt fokus på vektnedgang og helsen, spesielt gjennom kostholdet. Jeg er i gang med rehabiliteringstrening av ryggen og jeg ser absolutt lyst på tiden fremover!

Kommentarer

kommentarer