Om å trå over sine egne grenser

Skjermbilde 2013-11-04 kl. 10.29.20

Som regel er det greiest å holde se innen for sine egne grenser, der man føler seg komfortabel og trygg. Men vil man lære noe seg selv – og av seg selv,  kan det være nødvendig – noen ganger –  å bevege seg utenfor sine egne grenser. Sist helg gjorde jeg nettopp det!

Jeg hoppet i fallskjerm…. alene ! Søndag formiddag, et sted i Nord-Jylland. Vi har noen timers teorikurs og noen praktiske oppgaver i ryggen. Har hatt en natt med urolig søvn. Nå  er vi klare til å bli ”salet opp” med utstyr. Så er neste skritt å entre flyet. Allerede da kommer nervene snikende.  Det å sitte i flyet i og vite at man faktisk skal klatre ut av det igjen, høyt , høyt oppe i luften virker jo helt absurd!

Etter noen minutter, eller er det timer? Tiden virker uendelig lang, sier instruktøren at ”nå åpner jeg døren”, og dermed kan man se flere 1000 m… rett ned mot bakken! ”Er du klar?» ”Uæææh, nå har jeg ikke noe valg”. ”Shit, shit, shit”..  Jeg føler meg nesten bevisstløs av spenning og skrekk. Det å skulle krype ut av flyet og så henge etter armene i bjelken er absolutt så grenseoverskridende at det ikke kan beskrives. Man føler at nå er det enten eller, og selvfølgelig kommer det noen tanker om det værste som kan skje…

Hoppmester’n gir klart signal og så det er bare å slippe taket! Et kort fritt fall før skjermen løser seg ut, heldigvis uten problemer. ”Wow, jeg flyr, jeg flyr!  – Yohoo…. ”. Landingen går også som den skal. Jeg  like hel og fin på bakken, men for en fantastisk følelse ! Tenk at jeg gjorde det!

Nå trenger ikke det å gå utover sin egen grense alltid være like ekstremt som et fallskjermhopp. Men poenget er å presse seg selv ut av komfortsonen en gang i blant.  Det er da man finner ut av hvordan man reagerer og hvem man er i den gitte situasjonen.

Kanskje din utfordring er at du alltid melder deg på se samme treningstimene, med den samme instruktøren eller trener de samme øvelsene gang på gang, for det er jo de du kan? Kanskje du alltid har hatt en drøm om og å prøve noe nytt, men aldri får gjort noe med det..? Altså, BARE GJØR DET!

Kommentarer

kommentarer