Ny mattrend: Smoothiebowl

I sosiale medier kan vi se at smoothiebowl de siste månedene virkelig har blitt en stor trend. Folk deler sine fargerike boller med tips til smakfulle ingredienser og oppskrifter.

I tillegg til smoothiebowl har det også blitt populært med powerbowl og fruit bowl. Tanken bak disse matbowlene er at de skal inneholde et komplett måltid. Ingrediensene skal passe sammen når det gjelder både smak, tekstur og næringsstoffer. I tillegg så kan en slik matskål bidra til at det er lettere å kontrollere porsjoner samt at det er praktisk.

De ulike matskålene kan serveres både varm og kald.

En typisk power bowl eller dinner bowl inneholder for eksempel en kombinasjon med for eksempel grønnsaker, quinoa, fullkornsnudler eller brun ris og en proteinkilde som for eksempel egg, bønner, nøtter eller grillet kjøtt som alt er blandet sammen i en smakfull saus i stedet for dressing.

En typisk smoothiebowl består av for eksempel frukt og bær, en proteinkilde som yoghurt, kesam, melk eller lignende, og sunt fett fra for eksempel avokado, nøtter eller frø. Toppingen skal sette prikken over i-en og dette kan for eksempel være kokosflak, kiwiskiver, oppskjærte jordbær, kakaopulver eller granola.

Her er det bare fantasien som setter grenser.

Lag din egen smoothiefavoritt, ha den over i en skål, topp med for eksempel oppskjært frukt, hakkede nøtter og bær – vips, så har du laget deg en smoothiebowl!

Breakfast berry smoothie bowl topped with blueberry,almond, banana and chia seeds

Kommentarer

kommentarer