Norgesmester og overall-vinner i Bodyfitness

Marte Lian fra Trondheim vant det som kunne vinnes i bodyfitness under norgesmesterskap i fitness denne høsten. Den spreke 33-åringen fra Trondheim har stått på toppen av pallen før, men i år tok hun den gjeveste tittelen.

Meritter innen bodyfitness:
2016 – 6.plass Oslo Grand Prix
2017 – 1.plass Sandefjord Open, 5.plass Oslo Grand Prix og 5.plass Tyngre Classic
2018 – Norgesmester og overall

Hvem er Marte Lian?

– Jeg er en utadvendt, positiv, glad og blid jente. Jeg har en sønn på syv år som er hos meg annenhver uke. At jeg brenner for trening er kanskje ingen overraskelse, med tanke på at jeg konkurrerer i fitness. Matlaging er noe jeg liker å holde på med, så dietten min er ikke bare tørr kylling med grønnsaker og ris. Jeg bruker mye tid på å få maten til å bli smakfull og saftig. Treningen foregår ikke bare inne – jeg er veldig glad i å være ute i naturen!

Hvordan trener du for tiden?

– I den perioden jeg er på konkurransediett trener jeg med flere repetisjoner enn vanlig. Når jeg har så lite fett på kroppen føles det som at polstringen er borte, og da trener jeg ikke like tungt fordi jeg føler meg mer utsatt for å få skader. Off season trener jeg variert, med både tunge og lette økter.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

– Akkurat nå spiser jeg mye kylling, egg, karbonadedeig, grønnsaker og generelt typisk diettmat. Når jeg ikke er på diett spiser jeg helt normal mat, som alle andre spiser.

Bruker du noen kosttilskudd?

– Jeg bruker Omega 3, C-vitamin og multivitamin for å sikre meg at kroppen får det den trenger på diett.

Hvorfor valgte du å konkurrere i fitness?

– Ironisk nok drev jeg med løping og maraton før jeg begynte med styrketrening i 2009. Det er jo to vidt forskjellige treningsformer! Det er mulig at jeg trengte en ny utfordring, noe helt annet enn å bare gå på ski og løpe. Jeg liker å konkurrere med meg selv og nå nye mål, å utfordre kroppen min til å klare noe som er ekstremt fysisk tøft. Det er fascinerende å se hva en kropp klarer å gjøre i forhold til fysisk aktivitet, og den er jo faktisk laget for å brukes.

Hva er målet ditt innenfor fitntess?

– Nå er målet mitt å gjøre det best mulig i de neste konkurransene jeg skal være med i – først Finland, og så VM i Polen i slutten av oktober. Det gleder jeg meg veldig til! Etter disse konkurransene er målet å forbedre meg enda mer til neste sesong.

Hva er det som motiverer deg?

– Det er å nå nye mål som jeg setter meg. Men selvfølgelig er sønnen min en stor motivasjon for meg, for han sier nemlig at «mamma skal vinne kampen». Jeg har valgt å ikke inkludere ham så mye i denne sporten fordi det er et så stort fokus på kropp, og jeg er tross alt et forbilde for ham. Han tror at jeg skal ut og vinne et løp.

Vi ønsker Marte lykke til videre med sesongen!

Du kan følge Marte på Instagram: @martelian

View this post on Instagram

Gull smaker så sykt godt når man har blitt Norgesmester i Bodyfitness. ??✨ Har enda ikke gått opp for meg? Lille meg skal faktisk stille i VM om bare noen uker? kan bare ikke fatte å begripe at det skal skje?. Gleder meg som en unge til å få oppleve det sirkuset der?✨?? jeg har iallfall lært en ting, og det er at jeg skal ha troa på meg selv?♥️. Man får til det man virkelig jobber for?⭐️ Men først skal jeg til Finland, nå i helgen? det blir også en syk opplevelse? Å helt til slutt så må jeg si takk til alle som har sendt meg gratulasjoner♥️?.. ( team @jesper_fit2gether.no )♥️♥️ #bodyfitness #bikinifitness #fitness #dream #fit #motivation #dedication #inspiration #dreamscamet#bodybuilding #winner #goals #loveit #instafitness #instafit #eatclean #iform #fitfam #fitspo #fitnessgirl #fitnessmodel #fitmom #fitnesslife #dietlife #positivevibes #livetsmiler #body #bodygoals #bodypositive #body #lovelife @dinhjemmesalong

A post shared by Marte Lian (@martelian) on

Kommentarer

kommentarer