Norges Sterkeste Mann U105

string(37) "Failed to decode the response as json"

NM 1

Da var det duket for den største nasjonale vektklasse konkurransen på norsk jord, Norges sterkeste mann 2014! Det var kanskje tidenes sterkeste lineup i 105kg klassen dette året med blant annet 6 utøvere med 300-330kg markløft.

Natt til lørdag sov jeg ekstremt dårlig, og merka at spenningen i kroppen allerede var i full fyring. Kroppen var gira på å prestere, og det var hodet og! Våknet lørdag morgen og følte meg ikke annet enn klar! Vi ankom hallen kl 11 for å se på -80 gutta og jentene før vi skulle starte i to tiden, og jeg tror aldri jeg har vært så rastløs. Klarte ikke å holde meg i ro, og ville egentlig bare komme igang med løftinga! I ett tiden startet jeg oppvarmingen, og alt føltes ganske så bra. Eneste var at jeg følte meg litt overspent, men gjør ofte det før viktige konkurranser.

1. øvelse, pressmedley: 120kg appolons + 125kg stokk + STOR 80kg hantel – Delt 2. plass

Denne gikk ut på at man først skulle løfte en appolons på 120kg over hodet, for så å ta en stokk på 125kg før man avsluttet med så mange reps som mulig på et jævelskap av en hantel på 80kg. Var veldig spent på denne, og visste at det eneste som egentlig hadde noe relevans var den siste hantelen. Hantelen var og mye større enn noe jeg har prøvd tidligere, så var bare å briste eller bære!

Fløyta gikk av, og norges sterkeste mann var offisielt igang! Appolonsen fløy opp som forventet, og stokken gikk superlett. Aldri tatt 125kg så lett, så det ga litt selvtillit mot hantel. Første reppen fikk jeg den på strak arm, men klarte ikke å stabilisere armen godt nok, så unnerkjent rep. Samla meg mentalt og angrep hantelen igjen, og det resulterte i to godkjente reps på rad. Prøvde meg på en fjerde, men der var det dessverre ikke nok krefter igjen. Ble stående med en delt andreplass med Liabø og Jon Einar bak Lars Halleaker.

Se video:

 2. øvelse, farmers walk: 140kg+140kg for 30m – 2. plass

Dette har som regel vært min øvelse, og er ikke mange som klarer å matche meg i løpeøvelser. Som eksempel, så dominerte jeg løpeøvelsen på EM to uker tidligere. Øvelsen her gikk ut på å bære to TUNGE kofferter på hele 140kg i hver arm 15 meter frem og 15 meter tilbake. Om ikke det var nok, så var høyden på avløftet ganske lavt, så blei ikke langt unna en 280kg markløft bare å løfte opp utstyret. Vi var igang, og Lars tok meg på første strekningen, og fikk da et forsprang jeg ikke klarte å ta igjen. Fikk da en andreplass 0,8 sekunder bak Lars som leverte en helt sinnsykt rå farmers walk prestasjon! Ser på filmen at jeg løp litt raskere enn han, men at jeg tapte for mye tid på å løfte opp farmersene. Helt tydelig at maksstyrken min må forbedres om jeg skal kjempe helt i verdenstoppen! Satt i perspektiv, så slo vi tredjeplassen 8 sekunder og fjerdeplassen med 20 sekunder.

 3. øvelse, dekk: 400kg for 5 flipp – 2. plass

Her var jeg gira på revansje! Ikke bare på Lars med tanke på at han allerede hadde vunnet to øvelser, men mer på fjorårets flopp hvor jeg kastet bort NM tittelen med å tabbe meg ut i dekk. Så her gikk egentlig bare tankene på å være maks aggresiv på alle flipp! Vi var igang, og flippene gikk raskt! Jeg og Lars var så og si helt likt hele veien, men han fikk startet siste flipp rett før meg og endte med å slå meg med 0,2 sekunder! Jeg var enormt fornøyd med prestasjonen min her, men ble slått av en bedre dekkflipper idag, og det er noe jeg kan leve godt med 🙂

 4. øvelse, stein: 160kg stein for maksreps til 125cm – 1. plass

Beste resultat før jeg gikk ut nest sist var 7 reps. Dette var noe jeg visste burde gå ganske greit å slå, og sikta meg inn mot 8. Kom bra igang, og føltes egentlig ganske så lett. Eneste som gjorde det litt tyngre fra bunn enn det vanligvis er, var at vi stod på ganske myke matter hvor steinen sank litt ned. Dette gjorde at man ikke fikk fingrene så langt under steinen som er optimalt. Når jeg var kommet til 6 reps vurderte jeg å gunne på mot 9, men bestemte meg heller for å safe inn 8 for å evt kunne spare litt til marken som var siste øvelse. For om Lars matchet eller slo meg her hadde jeg ikke sjans på seieren uansett. Lars endte med 6 reps, som ga han en 1,5 poengs ledelse før siste øvelse som var mark.

 5. øvelse, markløft: 250kg maksreps på 60sek – 4. plass

Hans Marius Liabø hadde dratt på i heatet før meg, og endte på en imponerende 11 reps! Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke gikk ut i marken med det killer instinktet man må om man skal dra noe jævlig med reps her. Grunnen til dette er at Lars som jeg måtte slå har en 20kg mer på maksen enn meg, og jeg hadde sikret andreplassen totalt med bare 1 rep. Såpass forann de andre var jeg og Lars!

Fløyta gikk, og siste øvelse var igang. Reimene var festet godt og jeg dro til! Første reppen føltes enorm tung, og jeg tenkte med en gang at jeg ihvertfall måtte klare 3 reps. Endte på en 6 reps, og ga meg midt i 7ende. Tror faktisk at det var mer mental svikt enn fysisk her, da jeg vanligvis er veldig god på å presse ut en til to siste reps. Vil tørre å påstå at 8 reps kunne vært innen rekkevidde om det kunne gitt meg seieren, men uansett så er det alt for dårlig.

Totalt 2. plass 

For to uker siden ble jeg europas sterkeste mann, og idag ble jeg slått på norges sterkeste mann! Selv om det er surt å ikke ta seiern ble jeg slått av en sterkere utøver idag, og jeg faktisk veldig fornøyd med dagen. Jeg presterte veldig godt, men det holdt dessverre ikke iår. At nivået i Norge starter å bli såpass høyt i vektklassene motiverer bare enormt mot videre satsning! Frem til neste år skal det fokuseres enormt på maksstyrke, og jeg håper Lars og alle de andre stiller igjen i konge form, så skal vi se hvem som er best på dagen om 12. mnd! Om allerede 5 og 6 dager fra skrivende stund skal jeg i ny duell mot Lars Hjallis Halleaker på kvalikken og finalen til Norges sterkeste mann åpen klasse! Jeg føler meg sikker på at vi begge står blant topp 12 på lørdagen, og mange vil nok bli overraskest over hvilket nivå Lars holder.

Kommentarer

kommentarer