Norges sterkeste mann 2016

Norges sterkeste mann er den største strongman-konkurransen i Norge. Her samles de beste for å sloss om tittelen Norges sterkeste mann.  

Norges sterkeste mann er flyttet til 29. oktober på Storefjell Høyfjellshotell. På Gol har det vært en rekke ulike Nasjonale og internasjonale strongmankonkurranser.

nsm

Kvalik fredag
Apollons Axle for reps 120kg
Farmers 20meter 2x120kg
400kg dekk 6 velt

Topp 12 sammenlagt på kvalik får poeng med seg til finalen som om kvalik var EN øvelse.
Det vil si at den som «vinner» kvalik-runden får 12 poeng med seg over i finalen og den siste i kvalik får 1 poeng med seg til finalen.

Lørdag 

Truckpull
Powerstairs
Medley
—CUT— (topp 6)
Viking Press 150kg for reps (den store riggen med «kassene» på)
Markløft for maks vekt – reimer tillatt, kke drakt
Atlasstein

Personlig synes jeg det er meget bra at konkurransen ble flyttet 2 måneder og at det foregår på Gol. Jeg har allerede vært i fire konkurranser i år og det har vært en hard påkjenning. Ryggen ble spesielt sår. Nå får jeg bedre tid til å bli helt fin i kroppen fra sist stevne som var i juni.

Jeg får også muligheten til å trene større mengde, før jeg spisser toppformen inn på slutten.

Øvelsene passer meg svært bra. Kvallik-øvelsene er jeg veldig god på. Og nå som farmers walk skal bli 20 meter kortere ser jeg det som en fordel for meg fordi jeg er sterk i grep, men har ikke den beste utholdenheten og jeg stivner fort i grepet.

Apollons axle ser jeg for meg at jeg skal sikre meg en god del poeng. Jeg har klart seks repetisjoner på 1 minutt med 120 kilo. I år ser jeg for meg minst 7 reps, muligens mer. Dekkvelt trener jeg hardt på, og tror at jeg kan plassere meg bra der også.

Finaleøvelsene er også fine. De tre første øvelsene passer meg bra. Jeg er spesielt god i truck pull.  Om jeg hadde blitt topp 6 og skulle ha gjort de tre siste øvelsene også, så er det nok kun markløft som ikke er så spesielt god for meg.

I år har jeg større tro på finaleplass enn noen gang før.

163kg%20press

Mye av grunnen er at jeg har blitt meget sprek det siste året på mine 124 kilo. Det kreves enorm lungekapasitet og eksplosiv styrke i kvall-øvelsene. Styrken er der, det har den vært de siste to årene. Jeg tror at i år har jeg mere den «total-pakken» som kreves til å gå videre og bli topp 12 av de sterkeste i Norge!

Følg med meg på siste del av oppkjøringen til Norges sterkeste mann!

Spør meg gjerne om du har noen spørsmål om trening, program, hvordan kostholdet mitt er eller lignende. 

Følg meg på Facebook her!

https://

Kommentarer

kommentarer