Nordmenn i dårligere fysisk form etter pandemien

Tall fra Norsk koronamonitor fra Opinion viser at mer enn hver tredje nordmann har fått dårligere fysisk form etter koronautbruddet. Blant de unge gjelder det annenhver. 

Til sammen har 45.500 nordmenn deltatt i spørreundersøkelsen og så langt i år sier mer enn hver tredje nordmann (36 prosent) at de har fått dårligere fysisk form etter korona. 12 prosent sier at de har fått bedre fysisk form, mens omtrent annenhver nordmann (52 prosent) sier at formen er uendret.

Nesten tre av fire nordmenn (73 prosent) har trent innendørs eller utendørs den siste uken. Dette er omtrent det samme som gjennomsnittet for pandemien, men er 4 prosentpoeng lavere enn det som var tilfelle etter nedstengningen i mars i fjor.

Så mange som annenhver under 30 år, sier at de har fått dårligere fysisk form etter koronautbruddet og tre av ti har ikke trent den siste uken.

IKKE MULIGHET FOR EGENTRENING INNNENDØRS: Mange norske treningssentre er for tiden stengt på grunn av koronaviruset. 

Over 25.000 nordmenn er gjennom pandemien også blitt spurt om de spiser mer sunn mat, mindre sunn mat eller om det er uendret nå, sammenlignet med før koronautbruddet. 

I februar sier 12 prosent at de spiser sunnere mat nå sammenlignet med før koronautbruddet, 19 prosent spiser mindre sunt, mens flertallet (69 prosent) sier matvanene er uendret. Andelen som spiser mindre sunt er nå på sitt høyeste nivå under pandemien. De under 30 år sier i størst grad at matvanene er blitt mindre sunne (29 prosent).

Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet. Opinion har også etablert et nasjonalt befolkningspanel med over 25.000 nordmenn for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media m. fl.

 

PSSST! TRENGER DU LITT NY MOTIVASJON FOR Å KOMME I GANG MED TRENINGEN? SJEKK UT PROTEINFABRIKKEN.NO HER.
Treningsutstyr – kosttilskudd – matvarer – treningsutstyr – treningstøy – FINN DIN FAVORITT HOS PROTEINFABRIKKEN.

 

Kommentarer

kommentarer