Nesten maksimal uttelling

string(37) "Failed to decode the response as json"

Det er ikke veldig mye som skal til før et stevne blir mislykket eller vellykket.

Det estlandske styrkeløftforbundet har arrangert ett av de aller beste stevne jeg har deltatt på internasjonalt.

Det var egentlig litt greit at dette var klassisk løfting fordi oppvarmingen var noe trang, og det hadde blitt mye styr med to til tre hjelpere per mann. Klassisk løfting krever litt mindre innsats og det gjør at det går an å bruke litt andre plasser til stevner, enn idrettshaller. Dette var en konferansehall tilknyttet et kjøpesenter i Tartu.

Min knebøyoppvarming gikk veldig greit. Jeg var oppe på 300 kilo før jeg gikk ut til første forsøk og det kjentes veldig komfortabelt ut.

Første bøy på 315 kg ble godkjent. Andre bøy på 325 kg ble godkjent. Siste bøy på 332,5 kg ble underkjent.

Gjennom min løftekarriere jeg har nok fått omtrent like mange forsøk godkjent som ikke skulle har vært det, så det blir ingen tirade, men jeg syntes dømmingen var noe ujevn i knebøy. Det burde ikke gå an å få løft underkjent for dybde uten utstyr så det er jeg er ikke helt fornøyd med min egen innsats på dette feltet.

Streng dømming er greit, snill dømming er litt mindre greit, men så lenge det er likt for alle så er jeg stort sett fornøyd.

Jeg har slitt med en strekk i brystet så det har hemmet litt i min oppkjøring i benkpress til dette stevnet. Jeg lå veldig langt foran de andre i benk så jeg åpnet på det jeg tenkte var konservativt.

Benkoppvarmingen gikk også fint og jeg benket 230 kg veldig lett. Første benk på 237,5 kg ble godkjent 2 mot 1. Med det ledet jeg benken greit.

Andre benk på 245kg var egentlig ganske komfortabelt og jeg følte jeg traff veldig fint på banen. Siste benk på 250kg ble for tungt.

Etter at jeg hadde tapt noen kg i bøy og benk så ble det veldig tøft å følge opp min konkurrent om sølvet som veide inn på hele 183 kilo, Siim Rast fra Estland. Han mente selv at han var langt unna pers i kroppsvekt som har vært oppe på 184 kilo.

Man får vel si at man får et litt skadet forhold til kroppsvekt av å drive med styrkeløft i plussen.

Jeg sneket åpningsløftet fordi det ble brukt en metallbørste for å rengjøre stangen mellom forsøkene og det sliter ganske bra på stanga.

300kg har blitt komfortabelt selv for en benkpresser som meg.

320kg kjentes ut som vi traff rimelig greit på formen den dagen.

Jeg hadde nok noen kg inne i mark, men det var ingenting å hente på det, jeg ble stående med 890kg sammenlagt.

Jeg fikk med meg bronse i knebøy, gull i benkpress og bronse sammenlagt, noe jeg er veldig fornøyd med!

Konkurransen om sølvet sammenlagt ble tapt allerede i knebøy, og sånn er det ofte i denne idretten.

Det som er veldig positivt med å konkurrere er at det gjør meg veldig motivert og fokusert til å fortsette å arbeide med svakheter og forbedre styrker. Neste mesterskap nå er VM i Texas i juni, der håper jeg på å bryte 500 wilks.

I videoen er det min tyngste bøy som ble underkjent, min beste benk og min beste mark fra stevnet.

Kommentarer

kommentarer