Najonalt stevne i styrkeløft

string(37) "Failed to decode the response as json"

Nå i helgen debuterte jeg i nasjonalt utstyrsfritt stevne i styrkeløft. Dette var min første skikkelige styrkeløftkonkurranse, så jeg var veldig spent på hvordan jeg ville gjøre det i denne konkurranseformen. Treningen gikk veldig bra hele veien opp mot konkurransen, så jeg var spent på om jeg ville få ut det jeg følte jeg var god for! Dette var det største styrkeløftstevnet i norgeshistorien med over 250 utøvere! 

Første øvelse: Knebøy

Knebøy bilde

Kroppen føltes bra, oppvarmingen gikk fint, så da var det ikke annet å gjøre enn å kjøre på! Knebøy er første øvelsen i styrkeløft, og jeg hadde meldt inn første løft på 235kg. Tangering av tidligere pers, noe som gjorde meg litt nervøs. Heldigvis gikk det veldig lett opp, og selvtilitten føyk i været. Vi høynet til 245kg, som også gikk relativt greit opp! Hele 10kg pers her, og vi høynet videre til 252,5kg. Litt høy økning her, men vi satset på full klaff. Dessverre gikk ikke det denne gangen, litt kjedelig, men kan ikke alltid klaffe over det man trodde.

Andre øvelse: Benkpress

Benkpress

Neste ut var benkpress, min klart svakeste øvelse i styrkeløft. Startet på 150kg, og det fløy opp! Høynet til 157,5kg og da 5kg pers, et løft som også gikk veldig fint. Vi høynet til 160kg som var målet for dagen, og det også gikk opp mye lettere enn jeg hadde trodd jeg skulle kunne klare. Veldig oppløftende benking, og jeg tror 162,5-165kg kunne vært mulig denne dagen! 

Tredje øvelse: Markløft

Markløft
Til slutt var det markløft på planen. Merket i oppvarmingen at ryggen ikke var så eksplosiv fra bunn som jeg skulle ønske. Det er virkelig noe annet enn trening å makse i mark i slutten av en konkurranse, etter knebøymaksing, og med styrkeløftstang og stålskiver. Dette gjorde at jeg ikke helt fikk den farten fra bunn som jeg trengte for å klare de vektene jeg hadde et lite håp om uten låring. 280Kg gikk lett i første, 290kg brukbart i andre, men 295kg ble for tungt i siste. Litt ergelig da jeg følte jeg kunne fått opp endel denne dagen med låring, men det får bli gjort ved senere strongman konkurranser.

Jeg er en ekstremt morsom erfaring rikere, og angrer ikke et sekund på at jeg tok denne grunnstyrkeperioden med nasjonalt som avslutning. Jeg har nå bygget opp en ekstrem motivasjon mot videre satsning i 2015 og Strongman- sesongen. Østfold og Akershus er neste konkurranse på planen som en fin generalprøve før de viktige internasjonale og nasjonale konkurrassene for året går av stabelen!  

Kommentarer

kommentarer