Nadia Isabell er godt i gang med oppkjøringen til høstens konkurranser

IMG_20150909_112213

Her kommer en liten oppdatering på konkurranseforberedelsene og oppkjøringen mot Arnold Classic Europe, Olympia Amature og Verdensmesterskapet i El Salvador høsten 2015.

Coaching
Jeg startet på diett 1. mai for å ha god tid til å justere og finpusse på formen utover sommeren/høsten. Jeg var en uke i Marbella for å møte min nye coach, Emilio Martinez, i slutten av juni. Da hadde jeg allerede fulgt opplegget hans i nesten åtte uker og resultatene begynte å komme. Han har en litt annen filosofi enn det min tidligere coach har i forhold til fordeling av kcal og hvordan treningen skulle legges opp. Kim Torgersen er har vært min coach siden 2013, og står bak mye av min utvikling som bodyfitnessutøver med meritter som Norgesmester 2013, 1 plass i Ben Weider, 2 plass i VM og Nicole Wilkins for å nevne noen. Så for meg var det viktig at Kim var på lag og støttet coachingen og opplegget fra Emilio.

IMG_20150817_152540

Kostholdet

Dietten til Emilio baserer seg på en kcal-fordeling med hovedvekt på gode fettkilder, noe jeg aldri har prøvd før. Dette resulterte i at jeg droppet hele 5 kg de første tre ukene. Jeg startet med trappeintervaller og trente veldig variert med fokus på både høyintensitet og høyreps-øvelser. Dette fikk nok fart på forbrenningen min og jeg følte at jeg tidlig var godt i rute.
Ønsket mitt videre var å holde fylde så lenge som mulig så jeg måtte justere dietten og treningsopplegget videre utover sommeren. Mer kcal og mindre cardio og intervalltreninger. Viktigheten med å ha en coach som kjenner deg og legger tilrette et opplegg som passer for deg, din kropp og ditt liv er helt avgjørende for at man skal klare å følge et opplegg optimalt. Man må hele veien gjøre endringer etter hvordan det kjennes og hvordan kroppen responderer. Når man har konkurrert noen ganger så har man og en følelse selv om hvordan ett opplegg fungerer kontra ett annet. Her er jeg veldig heldig som har så mange dyktige mennensker rundt meg som kjenner meg og kan gi tilbakemeldinger og gi meg de justeringene som skal til for best resultat.
Å kombinere fitnesskonkurranse med familieliv
Som fitnessutøver med familie og barn er det viktig for meg å finne en god balanse mellom det å konkurrere aktivt, og det å være en god mamma og kjæreste. Det ene trenger nødvendigvis ikke utelukke det andre. Det handler mye om prioriteringer og planlegging av tiden.
Jeg kjører som regel cardioøktene mine og treningsøktene mine før ungene har stått opp, etter at dem har lagt seg og imens dem er på skolen så det ikke skal gå utover vår felles tid sammen. De er alle tre aktive med både hockey og fotball så det tilbringes mye tid iløpet av en uke på deres treninger både i hverdagene og helgene. Jeg føler at jeg mestrer stresset i hverdagen bedre når jeg er strukturert og følger en plan da jeg hele tiden vet hvordan jeg skal disponere både tiden og kreftene mine. Ungene mine er jo vokst opp med denne «galskapen» og de syns jo det er gøy når mamma gjør det bra, og jeg tenker at om man selv har mål og jobber hardt og dedikert for å nå målene sine, så vil ungene også plukke opp noe av dette og kanskje få noe positivt ut av det på sine egne arenaer.
Screenshot_2015-08-30-12-11-52
Klar for konkurranser
Denne sesongen er det VM i El Salvador som er hovedmålet mitt. Jeg skal og være med i Norway Open Sportsfestival som går av staben i Fredrikstad lørdag 19 september, Arnold Classic i Madrid helgen etter og Olymia Amature i Praha helgen etter det igjen før jeg tar en liten pust i bakken og setter kursen inn mot VM 11.-14. desember. Jeg syns det er viktig å være med å stille og støtte opp under nasjonale mesterskap her hjemme selv om man er kvalifisert til å konkurrere internasjonalt. Selv om standarden på norske utøvere er veldig bra generelt så vil det alltid være positivt at flere som konkurrerer internasjonalt også er med i stevner her hjemme.
Jeg gleder meg til å komme tilbake til dere utover høsten med bilder og oppdateringer på konkurransene!
IMG_20150727_163214

Kommentarer

kommentarer