Nå må flere komme ut av skapet!

Det finnes flere skap, men det jeg mener er at flere må gjøre som Arild «Hulk» Haugen gjorde i Bergen forrige helg. Han gikk ut offentlig med at han brukte doping når han drev med styrkeidrett. Han holdte et antidopingseminar på CrossFit Åsane, i Bergen.

Advarer ungdom
Dette var hovedfokuset til Arild, nemlig å forebygge bruken av doping. Han mente det var bedre å informere ungdom om hvor farlig doping er, i stedet for å vente til de begynner å bruke og så bøtelegge de. Arild ser på ungdom i 14-20 årsalderen som svært utsatt. Det opplever at det er et kroppspress. Alle vil ha synlige muskler og six-pack. Ikke alle vet hvordan de skal nå målene, noe som skjer at enkelte møter veggen og tyr til raskere resultater med hjelp av doping.

Arild rystet landet
Etter dette antidopingseminaret til, kom Arilds budskap blant annet ut på TV2, NRK, Treningsforum og i sosiale medier. Dette var virkelig noe vi trengte! Jeg tror han har reddet mange liv allerede, men dette er bare begynnelsen. Arild skal jobbe tett med politi, helsevensenet og Antidoping Norge for å dele sine erfaringer og hjelpe der det trengs.

Det er ulovlig!
Dette må flere store profiler gjøre! Om de så har alltid vært rene, så kan de også komme med budskap om å advare mot doping. Folk må ikke være redd for å si i fra. Det er ULOVLIG i Norge, og ikke minst svært helsefarlig. Da burde man kunne si at det ikke er OK. Jeg opplever at ikke alle forstår hvor viktig det er å spre dette budskapet. Selv om du er ren og du ikke bryr deg om at andre bruker, eller hva andre gjør med sin kropp, så synes jeg du må tenke på hvor farlig det er. Du kan påvirke folk rundt deg, enten på trening eller i media. Vi har alle et ansvar. Om alle gjør litt, så kan store ting skje.

Selv så er jeg helt enig med Arild. Jeg har i hele min strongmankarriere vært ren utøver og har hatt flere antidopinginnlegg i media.

Jeg oppfordrer alle til å dele dette innlegget videre, slik at flere kan tenke over om det er noe de kan bidra med.

Kommentarer

kommentarer