Nå åpner treningssentre i Oslo

Fredag 21.mai kom nyheten om at hovedstadens treningssentre åpner igjen etter en lang tid med koronastengte gym. 

– Kjære Oslo, nå skjer det! Fra og med onsdag 26. mai innføres gjenåpningen trinn 2 i Oslo. Vi tar et stort steg mot en gjenåpnet by, uttalte byrådsleder Raymond Johansen under fredagens pressekonferanse.

Både treningssentre og svømmehaller åpnes igjen, men det vil være stenge krav til antall og avstand og det vil være et forbud mot gruppetrening. Byrådet har fastslått noen regler for smitteverntiltak og antallsbegrensing. Det vil ikke være tillatt med gruppetrening for personer over 20 år innendørs. Utendørs er det tillatt med gruppetrening med inntil 20 voksne over 20 år så lenge man kan holde minst én meters avstand, skriver Oslo kommune på sine nettsider.

Trening med personlig trener vil være tillatt innendørs, men ikke i grupper. Det anbefales å holde seg til et fast treningssenter av hensyn til smittespredning og for å unngå at flere sentre må stenge ved et eventuelt smitteutbrudd.

Dette gjelder for trening og idrett i hovedstaden fra onsdag 26.mai:  

  • Det åpnes for innendørs trening og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år, i grupper på inntil 20 personer.
  • Voksne over 20 år kan trene og øve på sine idretts- og fritidsaktiviteter individuelt innendørs, men ikke i grupper.
  • For utendørs idretts- og fritidsaktiviteter endres gruppestørrelsen fra 20 til 30 for barn og unge under 20 år, og fra 10 til 20 personer for voksne.

 

Kommentarer

kommentarer