Møt bikinifitness-vinner Amanda Olafsson

27 år gamle Amanda Olafsson debuterte med en 7.plass på fitness-NM i 2016. I år vant hun sin klasse i Sandefjord Open som ble arrangert den første helgen i september. Når Amanda ikke trener eller konkurrerer i fitness jobber hun som salgskonsulent for Garderobemannen og er bartender på deltid.

– Jeg vil beskrive meg selv som disiplinert, engasjert og målrettet. Jeg er aktiv og nysgjerrig, og har helt klart et konkurranseinstinkt. Det er viktig for meg å være lykkelig og trives med det jeg gjør, og det føler jeg at jeg har klart å oppnå, forteller den nybakte fitnessvinneren.

– Trening og fitness gir meg mye glede, og diettmat er egentlig ganske godt. Fordi jeg trives så godt med den livsstilen jeg har så klager jeg lite på diett. Det å ha et mål i sikte er utrolig gøy, og det er med på å gjøre både trening og kosthold morsommere. Jeg klarer fint å være sosial på dietten også, bortsett fra de siste fire ukene. Egentlig føler jeg ikke at jeg går glipp av så mye. Kaker og sukker finnes jo når jeg er ferdig på diett også.

Hvordan ser treningen din ut for tiden?

– Dagen starter med en halvtimes tur med hunden min, og så blir det en styrkeøkt med litt kondisjon på slutten senere på dagen. Jeg trener en til to muskelgrupper hver økt, så jeg kan fokusere fullt på hver enkelt muskel. On season trener jeg ofte flere repetisjoner, og off season trenger jeg tyngre. Jeg elsker å løfte tungt og å kjenne at styrken økes. Det er fint å trene flere repetisjoner on season, og jeg ligger mellom 12 og 20 reps. Jeg kan slite ut musklene, men reduserer risikoen for skader. Etter jeg er ferdig med styrketreningen så trener jeg intervaller på sykkel eller går i motbakke på tredemølle.

Hvordan er kostholdet ditt?

– På fitnessdiett er kostholdet strengt, men jeg liker følelsen av å jobbe hardt for noe som jeg ønsker meg gode resultater av. Akkurat nå, midt i konkurranseperioden, er det mye torsk, brokkoli, egg og laks. Før dette har jeg spist mye mer variert, i form av bær, havregryn, karbonadedeig, biff, kylling, mandler, eple, ris, søtpotet og grønnsaker. Selv syntes jeg at dietten var for behagelig, og jeg ba coachen min Ellen Berg om å få det tøffere. Til slutt overtalte jeg henne. Jeg vil kjenne på at jeg virkelig kjemper om en førsteplass, så jeg vet at jeg har gjort alt når jeg står på scenen og tar imot pokalen min.

Hvorfor konkurrerer du i fitness?

– Jeg har alltid ønsket meg et sporty utseende, og jeg elsker muskler! Jeg har lenge sett opp til jentene som konkurrerer i bikini fitness. Det har vært et ønske for meg å bli som dem en dag, og å kunne være stolt av kroppen min. Dessuten elsker jeg å stå på scenen, og har stått mye på scenen tidligere i forbindelse med danseforestillinger og teater. Når scene-Amanda kommer frem kan man se hvor jentete jeg egentlig er.

Hva er målet ditt innenfor fitness?

– Det er først og fremst trivsel. Jeg vil ha det gøy og kose meg, selv om jeg lever litt strengt. Det er et mål å forbedre formen min fra gang til gang, så jeg sammenligner meg med meg selv og ikke andre. Jeg gjør dette for min egen del. Det er gøy å se resultater og å se hvilken plassering jeg kan få på en konkurranse. Selvsagt er høyeste mulig plassering målet. I år var topp 3 i Sandefjord Open målet mitt, og det klarte jeg jo ved å komme på førsteplass. Det blir spennende å se hvordan det går i NM!

Hva motiverer deg?

– Det er faktisk veldig mye, men det å se framgang er vel det som motiverer meg aller mest. Det kan være motivasjon å se bilder av meg selv nå, og sammenligne det med formen min for uker, måneder eller år siden. Det er fint å gi seg selv positive tilbakemeldinger i stedet for å se seg i speilet og snakke ned til seg selv. Jeg bruker ikke vekt og målebånd, men bilder for å måle framgang. Vekten har ingenting å si for meg.

Amanda sier også at Instagram er med på å gi henne motivasjon.

– Jeg blir motivert av at jeg kan se andre som får resultater og som gjør det bra på trening. På Instagram får jeg også treningstips som inspirerer meg. Dessuten blir jeg skikkelig glad for å få tilbakemeldinger, fra både kjente og ukjente. Noen ganger blir jeg så rørt at jeg begynner å grine. Det er en kjempemotivasjon å ha så mange som heier på meg og ønsker meg all lykke. Jeg er heldig og takknemmelig!

Fortell litt mer om Sandefjord Open?

– Før konkurransedagen slet jeg veldig med å toppe formen fordi den siste uken, peak week, hadde gjort sitt og jeg var helt punktert to dager før scenen. Jeg har aldri vært så flat i hele mitt liv, og hadde ikke noe rumpe igjen. Derfor begynte jeg å overdrive inntaket av karbohydrater to dager før. Det hjalp for å få fylde i overkroppen, men ikke på rumpa. Da jeg skulle få spraytan så måtte de løfte opp rumpeballene mine for å få farge overalt, og det må være noe av det kleineste jeg har opplevd. Da konkurransedagen kom så fikk vi bare gjøre det beste ut av situasjonen. Backstage fikk jeg karbe skikkelig opp med junkfood, og både potetgull, sjokolade, pommes frites og smågodt gikk ned. Før jeg gikk inn på scenen fokuserte jeg bare på meg selv, og så ikke på jentene som jeg skulle konkurrere mot. Jeg hadde ikke sjekket påmeldingslisten en gang, selv om jeg egentlig er veldig nysgjerrig, sier 27-åringen.

– Jeg hadde lovet meg selv å kose meg på scenen, uansett hvordan det gikk. Og jeg tror ikke at jeg sluttet å smile ett eneste sekund, jeg hadde det så gøy. Da jeg sto sammen med de flotte jentene på premieutdelingen hadde jeg ingen anelse om hvordan det hadde gått. Jeg ble jo kjempeglad da jeg skjønte at jeg var i topp tre, etter de hadde ropt opp jente etter jente. Da det sto mellom første- og andreplass. Da navnet mitt ikke ble ropt opp skjønte jeg at jeg hadde vunnet. Det var helt uforventet! Jeg sto med tårer i øynene, og den følelsen jeg hadde går det ikke an å beskrive. Jeg var så stolt av meg og alt arbeidet jeg hadde gjort ukene i forveien.

Vi ønsker Amanda lykke til på NM!

 FOTO: Helge Jonassen

Du kan følge Amanda på Instagram: @amandaolafsson

Nå er det første dag med ny runde peakweek! DET ER NÅ DET GJELDER! NM om 5 dager til, og jeg må vise hva jeg er god for! Jeg har dette bildet som min egen motivasjon, fordi jeg har klart å redde inn en knall form når det så dårlig ut noen timer før scena! Jeg VIL bli topp tre, det hadde vært så sykt kult! Det er et høyt krav til seg selv, men man må ha høye mål! Min "gulrot" for årets sesong er å delta i Praha/ELVS Prague, min første internasjonale konkurranse som er om 3 uker til. Da MÅ man være topp 6 på NM for å kvalifisere seg til utenlands konkurranser! Men jeg skal være så SYKT sukkersøt og sjarmerende på den scenen, at dommerne for diabetes? Haha!! Etter denne sesongen så må jeg ta hvert fall 1 års pause fra Bikinifitness, pga enda en lyskebrokk operasjon ? Så jeg hååååper så på at lykken er med meg! Jeg skal gi alt! ?✨

A post shared by ?Amanda✨ (@amandaolafsson) on

Tenk at denne jenta ble plaget under hele oppveksten for å være for tynn/spinkel og svak! "Jeg er redd for å komme borti deg, for du kan jo knekke!" "Det er ikke noe fint med jenter som er så tynne som deg, du er kun en strek" "Må du huske å spise Amanda, ellers så ser vi deg ikke". ENDELIG har jeg bygget en kropp som jeg føler meg komfortabel i, og lært å bli glad i mine egne verdier og utsende. Jeg har virkelig lært meg å gi F i andres meninger og fått min selvtillit. Jeg hadde aldri klart å stille i bikinifitness, hvis ikke jeg hadde hatt hodet på plass. Pga de ukene man er på diett, så kan man veldig fort bli usikker på seg selv og få høre meninger og kommentarer fra andre som kanskje ikke er så motiverende. Det problemet har jeg egentlig ikke hatt i fjor eller i år, jeg er veldig bestemt på at dette er noe JEG liker, og jeg gjør dette KUN for MEG! Diett og trening er noe jeg trives med, og ikke MINST å stå på scenen! Det er så deilig det! Vise fram resultatene man har jobbet for, og føler seg skikkelig bra mens man står der. Jeg smiler ikke på scenen fordi jeg må, jeg smiler fordi jeg er lykkelig! Alt dere ser på scenen er 100% meg! Og derfor synes jeg det er viktig å gi litt mer av seg selv på den scenen, for da viser man virkelig at man har det sykt gøy!✨ Men nå er det KUN 11 dager igjen til Norgesmesterskapet i bikinifitness! Denne helga ga meg så syyykt mye motivasjon til å gjøre det enda bedre til NM? Det skal bli sååå gøy! OG jeg har verdens beste heia gjeng i salen OG hjemme foran skjermen! ?✨

A post shared by ?Amanda✨ (@amandaolafsson) on

 

Kommentarer

kommentarer