Min første strongmankonkurranse (strongwoman)

I helgen deltok jeg i en konkurranse i strongman (eller strongwoman) i Valdres.

Jeg meldte meg på noen dager i forkant, så dette var ikke akkurat godt planlagt. Likevel var det en kul opplevelse, både fordi jeg fikk et avbrekk fra hverdagen og fra fitnessdiett, og fordi jeg ble kjent med mange nye mennesker. I tillegg overrasket jeg meg selv med en ny pers i klassisk markløft, 140 kilo på 56 kilo kroppsvekt.

Øvelsene var stokkpress (både vending og press) med 41 kg, farmers walk med 110 kg (20 meter-vending-20 meter) og markløft stige til maks.

Fordi jeg aldri har trent stokkpress var det helt håpløst, og jeg fikk bare to repetisjoner. Med litt teknikk skulle jeg nok ha klart en del til, og egentlig så burde jeg ha klart å presse opp noen repetisjoner til på rå styrke også. Men det får bli en annen gang. Farmers walk var tungt, men gikk på 30 sekunder. Markløft føltes overraskende bra den dagen, og jeg tangerte lett min gamle pers på 135 kg. 140 kg var ikke så tungt som jeg hadde trodd, men jeg tror at det hadde mye å gjøre med at det var masse folk som heiet og fordi det var i en konkurransesituasjon. Jeg tviler på at jeg hadde klart det samme løftet alene på trening.

Jeg endte på en tredjeplass etter Helene og Vilde, som begge var råsterke. Vi tre på pallen i den lette klassen (-65 kg), ble også best overall på tvers av vektklasser.

Etter konkurransen prøvde Vilde og jeg markløft med bil, og der brukte jeg de siste kreftene jeg hadde den dagen på å få opp en repetisjon. Selv om det var en morsom erfaring så tviler jeg på at det blir noen nye konkurranser i strongman. Jeg stiller inn fokuset på høsten igjen og kjører hardt inn de siste tre månedene til NM.

Kommentarer

kommentarer