Milad (25) debuterer i Men´s physique

Etter å ha jobbet hardt for å gå opp i vekt skal sikkerhetskonsulenten Milad fra Bærum endelig konkurrere i Men´s physique.

– Jeg var han supertynne gutten som alle var misunnelig på fordi jeg kunne spise hva som helst uten å gå opp ett gram. Selv synes jeg at det var kjipt å være så tynn, men klarte ikke å gjøre noe med det på egenhånd, forteller 25-åringen.

– Da jeg avla førstegangstjenesten i 2012 fikk jeg øynene opp for styrketrening og bra kosthold. Jeg klarte å legge på meg det året, men kiloene jeg hadde lagt på meg i form av muskelmasse forsvant da jeg kom hjem igjen. Vinteren 2014 overtalte samboeren min meg til å melde meg inn på Fresh Fitness på Østerås, og etter aller første treningsøkt ble jeg helt betatt. På to år klarte jeg å gå opp fra 55 kilo til 75 kilo, og var kjempestolt men ikke helt fornøyd. Da kontaktet jeg en personlig trener på senteret som hjalp meg med trening og kosthold, og som ble en god venn som fortsatt hjelper meg den dag i dag. Med god hjelp kom jeg meg opp til 92 kilo i 2018. Jeg brenner for trening, men har også et ønske om å inspirere andre til å aldri gi opp og følge drømmene sine uansett utgangspunkt.

Hvordan trener du for tiden?

– Nå er høstens konkurranser rett rundt hjørnet, så da trener jeg to til tre muskelgrupper hver økt. I tillegg trener jeg cardio på morgenen hvis jeg har tid, eller etter styrkeøkten. Off season trener jeg ganske basic, løfter tungt og ofte til failure. Splitten min ser slik ut:
1) Bryst og biceps
2) Skuldre og triceps
3) Ben og rygg

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

– Nå spiser jeg ganske lite fordi det snart er konkurranse. Det går for det meste i kylling og ris, men det er egentlig ikke noe problem fordi jeg spiser mye av det samme off season også, men i større mengder.

Bruker du noen kosttilskudd?

– Jeg bruker BCAA, Omega 3 og pre workout.

Hvorfor ville du konkurrere i fitness?

– Jeg kom til et punkt der jeg ville ha et større mål og en mening med treningen annet enn å bare se bra ut og føle meg bra. En kollega anbefalte meg å ta kontakt med Atlas Fitnessteam. Etter jeg satte meg et mål om å konkurrere i fitness økte både motivasjonen og fremgangen ganske raskt.

Hva er målet ditt innen fitness?

– Målet er å komme i god nok form til å kunne stå på en scene og hevde seg litt. Det hadde også vært kult å se hvor langt jeg kan komme med fysikken min.

Hva er det som motiverer deg?

– Den største motivasjonen nå er å stå på scenen og konkurrere i Men´s physique. Det er også kult når folk kommer bort til meg på trening og kommenterer fremgangen min eller spør om hjelp. Da blir jeg enda mer motivert til å fortsette med styrketreningen!

– Ellers vil jeg si takk til Tina Stranden og Krenar Lusha som har hjulpet meg med denne reisen fra starten av. De har hjulpet meg utrolig mye!

Du kan følge Milad på Instagram: @miladzanbili

Kommentarer

kommentarer