Mettende middagspai med cottage cheese

En pai kan lages på mange forskjellige måter – både når det gjelder bunn og fyll. Med ingredienser som grovere mel, cottage cheese og grønnsaker får du en sunnere pai som inneholder mer av de gode næringsstoffene. 

Cottage cheese er en mager ferskost som inneholder lite fett og mye protein, og som egner seg godt i blant annet pai. Dette bidrar til et saftigere og mer proteinrikt resultat.

Mettende middagspai – 4 porsjoner
Paibunn:
50 gram sammalt hvetemel
75 gram hvetemel
100 gram cottage cheese
50 gram margarin
2 ss vann

Fyll:
150 gram magert kjøttpålegg
100 gram fersk asparges
100 gram fersk sopp
1 stilk vårløk
1/2 tomat i skiver
2 stk egg
2 dl lettmelk
50 gram revet ost

Slik gjør du:
Elt sammen mel, margarin, cottage cheese og vann for hånd eller bruk en hurtigmikser. Form deigen til en flat, tykk kake. Pakk inn deigen i plastfolite og la den hvile i kjøleskapet i minst en halvtime. Deretter trykker du deigen utover en smurt paiform. Prikk bunnen med en gaffel og stek den på 225 grader i cirka 10 minutter. Mens du forsteker bunnen gjør du klart fyllet. Skjær opp skinke og grønnsakene i små biter. Visp sammen egg og melk. Ha i resten av ingrediensene og fordel fyllet over den forstekte bunnen. Dryss over litt salt og pepper og stek paien videre i 30 minutter på 180 grader. Server gjerne med en salat ved siden av.

 

Kommentarer

kommentarer