Mentaltrening og pull- throughs

string(37) "Failed to decode the response as json"

Skjermbilde 2013-11-15 kl. 08.57.37

Hei og velkommen tilbake!

Etter en lang sommerferie (og høstfereie) er rosabloggeren fra Finnmark tilbake. Hvis du ikke har lest noe fra meg før, anbefaler jeg selvfølgelig det. Disse treningstipsene vil kunne forbedre treningen din drastisk! Anbefaler “Egoisme og Styrketrening”, hvis du først skal bruke 5 kjappe minutter på noe som får treningen din opp på neste nivå.

Det handler ikke om å trene tungt, det handler om å trene riktig. Forhandlingene mellom meg selv og Bedtretrent.no har vært like lange og harde som forhandlingene i den Blåblå-regjerningen. Heldigvis har vi alle kommet til enighet, og resultatet ble like positivt her, som i Norges land. Det betyr at vi kan lese dette, samtidig som vi kjører Segway til jobb. For et fantastisk land vi lever i!

Tenker du feil, blir det feil!

Men, nok tull. Jeg satt på flyet hjem til Norge med angst. Jeg hater å fly. Vi havner i en lang taxe-kø på Heathrow, og det første jeg tenker er ”tro om det har skjedd en ulykke der framme”. Vi starter å taxe, og jeg stirrer på vingen; ”tro om de skruene der er strammet godt nok. Den ene der ser ganske så løs ut”. Sånn fortsetter det. Hele flyturen blir rett og slett bånn i bøtta. Vi lander, og jeg går av flyet med både løkringer og svett panne. Den nydelige jenta som står ved siden av meg ved baggasjebåndet ser rart på meg. Jeg hadde nok helt sikkert gjort det samme hadde jeg vært i hennes sko. Hva har dette med trening å gjøre? Jo, med en gang jeg er i en ukomfortabel posisjon, tenker jeg negativt og alt blir på godt norsk skikkelig rævva. Og jeg er ganske så sikker på at du også har slike tanker. Hvis ikke så fortjener du en klapp på skuldra og du kan unne deg en stor Ben&Jerry’s uten at samvittigheten din skal få et like stort slag som da Carl Ivar Hagen gikk ut av ”Skal Vi Danse”.

Blåmandag

Starter du denne mandagen med å kalle den blåmandag, og tenker at alt er drit, ja da er sjansen for at den blir drit, større. Kommer du hjem fra skole/jobb og tenker ”ah, nå blir det drit å dra på trening”, eller ”hadde vært bra deilig å bare ligge på sofaen i et par timer før treningen (som da endrer sannsynligheten for at du kommer deg på trening drastisk). Ja, da ender det opp med enten at du blir hjemme i sofaen, eller at du drar på trening med en like sur munn som venninna de, som er på dag 4 av sin nye Atkinson-diett (som vi begge vet ikke varer lengre enn til fredag). Du føler deg lite fresh, og treningen likeså. Gjør du noe, så er det like greit å gjøre noe ordentlig (sier mamma).

Dag inn og dag ut drar vi på trening, uten at vi trives så sykt med det. Selvfølgelig finnes det unntak, og noen dager er fantastisk. Tenk deg hvor mange minutter og timer du bruker på trening. Sjansen for at du er relativt godt trent og er i den prosentandelen av Norges befolkning som er i best form, er stor. Og i og med at du har snublet deg inn på denne motivasjons/treningstips/rosa-bloggen, har du et fantastisk utgangspunkt! Det burde du dra nytte av! Men dessverre har mange av oss (meg inkludert) tilbakefall. Vi stopper å trene, resultatene uteblir og motivasjonen synker like fort som hovmesteren på tigerteppet sitt.

Det jeg prøver å si, og det jeg mener er like viktig, hvis ikke viktigere enn treningen i seg selv, er den jobben vi gjør mentalt. Hjernen styrer resten av kroppen. Er ikke den samarbeidsvillig, er ikke bicepsen samarbeidsvillig. Så i stedet for tankegangen du hadde på sofaen i går (les to avsnitt opp), kan du heller tenke; ”tenk hvor ufattelig deilig det vil være å ligge her etterpå. Sliten, nydusjet og kanskje med kjæresten i armkroken.” Da slipper du den følelsen av å ligge der som en overkokt wienerpølse i brød, siden du ikke kom deg på trening.  Etter jobb kan du heller ta deg en 30 minutters løpetur, eller en time med styrketrening. Dette er din tid. Assosier svette med noe positivt, du svetter ut stress. Du bruker en time på deg selv. Du blir sterkere både fysisk og ikke minst psykisk.  Du endrer hormonbalansen i kroppen. Du føler deg vell. Du ser bedre ut i speilet. Greit, nok nå. Ser at dette ble litt sånn ”halleluja-tendenser”. Men det er fordi det er slik det fungerer.

Dagens treningstips:

Pull-throughs, en ryggvennlig samt veldig effektiv rumpeøvelse:

Pull- throughs

 

1)   Stram alltid magen, dette hindrer at ryggen din havner i unødvendig ekstensjon (svai)

2)   Alltid ha press på midten av foten, omså litt bakpå hælen. Dette gjør at du kobler av forside lår blant annet, noe de aller fleste av oss har veldig godt av.

3)   Start ved å la rompa bli ”trukket bakover”, akkurat som om du skal lukke bildøra bak deg med rumpa. Avslutt alltid med å ”skvise” rompa ved slutten av hver repetisjon.

4)   Alltid sørg for å ha rett rygg

5)   Sørg for å gjør øvelsen, ikke bare tenk det 🙂

Hofte og rompe er så essensielt. Dette har jeg skrevet om i alle innleggene mine. Gjør gjerne denne øvelsen som oppvarming for å få aktivert bakdelen din på en beindag, eller ta den som avsluttningsøvelse når du har løpt eller trent overkropp. Dette kan like så godt være med på å eliminere både kne- og ryggskader. 2*15/3*12repetisjoner for eksempel. Når du legger deg på kvelden etter å ha tatt proteinshaken og riskaken din, kan du faktisk høre at rumpa de vokser hvis du ligger helt stille.

The take-home-message

Dagens tips er altså at du må jobbe mer mentalt. Jeg lover deg at det vil hjelpe deg. Både på, men også utenfor treningen din. Det er lett og trene biceps. Det er lett og trene rumpe. Det er lett og stå på mølla og putte en bein framfor det andre. Men det å spesifikt trene mentalt er en egenskap mange av oss mangler. Hvis du greier å endre én eneste tankegang hver dag, så lover jeg deg at grevinne-armene dine vil bli fastere, og rumpa strammere.

Neste uke kommer det en lite intervju med Emil Weber Wiik om nettopp dette. Emil er det største norske UFC-håpet i Norge, og er en av de so har hatt en enorm prestasjonsfremmende kurve. Anbefaler alle å klikke seg inn her da. Han er en av mange som har dratt mye nytte av dette med mentaltrening. Slutt å sutre over at proteinet ditt brukte 3 dager lengre i posten enn det som var estimert, og kom deg på trening.

Pis and luv kjære bloggsamfunn.

Movemberbloggkyss fra Johan,
xoxo

Kommentarer

kommentarer