Matilda (21) imponerer med sin fysikk

Matilda fra «lottobygda» Verdal er bare 21 år gammel, men har allerede en imponerende fysikk. Nå konkurrerer hun i bodyfitness, og har tidligere konkurrert i turn, der hun har en sølvmedalje fra kretsmesterskapet.

Merittlisten i bodyfitness begynner allerede å bli imponerende:

2017:
2.plass bodyfitness junior og 3.plass senior -163 cm i NM
3.plass bodyfitness senior i det nordiske mesterskapet

2018:
1.plass bodyfitness junior og 3.plass bodyfitness senior i NM
5.plass bodyfitness i VM

Jeg ser på meg selv som en omgjengelig og jordnær jente, selv om mange opplever meg som litt sjenert i starten. Som regel har jeg et smil om munnen fordi jeg lever i den tro at det å smile er det som skal til for å holde humøret oppe, selv på de litt tyngre dagene, forteller Matilda.

– Kvalitetstrening og en god dose latter er det nærmeste jeg kommer på oppskriften på et godt liv. Jeg brenner for å motivere og inspirere andre til å se den positive effekten av styrketrening. Både for personlig velvære for den enkelte, og i et folkehelseperspektiv. For øyeblikket tar jeg en bachelor i bevegelsesvitenskap ved det medisinske fakultetet på NTNUi Trondheim, og jeg er godt i gang med andre året. Jeg har også noen PT-timer, og er tilkallingsvikar på en bo- og dagtilbudstjeneste for psykisk og fysisk utviklingshemmede.

Hvordan trener du for tiden?
Jeg trener styrketrening seks dager i uken og følger treningsprogram fra coachen min Sigurd Steen fra Kaliber FKK. Det er et typisk splittprogram, så jeg trener forskjellige muskelgrupper på forskjellige dager. Denne oppkjøringen har jeg hatt mye fokus på benstyrke, og baksiden har vært prioritert. Ellers har programmet en større dose pull-øvelser enn push-øvelser. For å nå den lave fettprosenten som kreves for fitnesskategorien bodyfitness går jeg en times rask gange i motbakke eller trappegang daglig.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?
Jeg spiser vanlig husmannskost, men med et kaloriunderskudd fordi jeg er på konkurransediett. Typiske råvarer er torsk, egg, potet, ris, mandler og avokado. Ellers er jeg nøye med å få i meg rikelig med grønnsaker for å få de viktige mikronæringsstoffene som kroppen trenger.

Bruker du noen kosttilskudd?
Jeg tar tran og magnesium daglig, ellers ikke noe annet. Jeg velger heller å spise kvalitetsprotein i form av vanlig mat enn å bruke tilskudd som for eksempel proteinpulver.

Alle bilder er tatt av Jon Klasbu.

Hvorfor konkurrerer du i fitness?
Jeg hadde lenge savnet å ha et mål å strekke meg mot. Styrketrening har vært viktig for meg i mange år, og jeg ble veldig fascinert av hvordan man kan forme kroppen med riktig mat og trening. Jeg ble introdusert til fitness via en god venn, som konkurrerte i men´s fitness i 2015. Det tok likevel lang tid før jeg tok motet til meg og dro på uttak hos Kaliber FKK. Det er et valg jeg ikke har angret på siden! Jeg lærer stadig mye nytt om både meg selv, trening og kosthold – en prosess jeg håper vil fortsette til evig tid. Man blir jo aldri utlært. Jeg ser på den ytre utviklingen som et produkt av et sterkt indre.

Hva er målet ditt innen fitness?
Det er å utvikle meg og å ha det gøy! Er det ikke gøy, så er det ikke verdt det tenker jeg. Ellers er jeg evig motivert til å pushe egne grenser, og målet vil alltid være å flytte disse.

Hva motiverer deg?
– Jeg motiveres både av andres og egne prestasjoner. Gode teamvenninner og flotte konkurrenter motiverer til videre arbeid. Men det er nok mest av alt, som nevnt tidligere, det indre ønsket om å pushe nye grenser. Jeg vil gå av scenen på konkurransedagen og føle at jeg har levert det jeg er god for. Det er en uslåelig følelse, og betyr så mye mer enn hvilken plassering eller medalje man sitter igjen med.

Matilda ønsker også å takke flere som er en viktig støtte for henne:
Jeg vil rette en stor takk til coachen min Sigurd og Kaliber FKK for det gode arbeidet de har gjort og fortsatt gjør. Nå er fokuset mot senior-VM, og deretter junior-VM i slutten av november.

Vi ønsker Matilda lykke til videre med satsningen!

Følg Matilda på Instagram: @matildasingstad

Kommentarer

kommentarer