Marshmallows uten tilsatt sukker

Klassiske marshmallows er for mange en favoritt å ha med i tursekken og til bålkosen, men det smaker også godt når du bare trenger noe søtt og fluffy en kveld foran TVen. Hvorfor ikke lage dine egne litt sunnere marshmallows der du erstatter det klassiske sukkeret med Finesse Bakesukker

Det er ikke vanskelig og hvis du vil kan du dyppe bitene i litt sukkerfri, smeltet sjokolade og rulle de i kokosmasse!

Du trenger:
150 g Finesse Bakesukker
1 dl vann + 0,5 dl vann
1 pose gelatinpulver (25 g)
15-20 dråper vaniljeessens
Litt maisenna

Slik gjør du: 
Bland gelatinpulver med 1 dl kaldt vann og sett til siden. Ha Finesse Bakesukker og 0,5 dl vann i en kasserolle som du koker opp på middels varme til væsken går fra hvit til blank farge. Fjern kasserollen av platen og vent til vannet slutter å boble før du tilsetter gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst og hell alt over i en bakebolle eller kjøkkenmaskin sammen med vaniljeessens. Pisk dette sammen på full styrke til det blir en hvit og fluffy masse – det tar cirka 5 minutter. Deretter fordeler du massen med en slikkepott i en form dekket med plastfolie, for eksempel en ildfast for eller ha massen i en sprøytepose og lag små topper. Husk å være rask da massen stivner raskt. La dette stå å stivne i et par timer. Strø maisenna deretter på et bakepapir og ha ut massen på dette. Klipp opp massen og rull hver bit i maisenna som gjør at de får den litt tørre hinnen som er utenpå marsmallows. La bitene fortsette å stivne noen timer før du eventuelt dypper de i litt smeltet sjokolade eller nyt de som de er!

TIPS: Finesse Bakesukker finner du hos Proteinfabrikken.no. Dette er en sukkererstatning som har ingen bismak eller kjølende effekt. Finesse inneholder 80 % færre kalorier enn tilsvarende mengde sukker.

Oppskriften er fra Funksjonell Mat.


Kommentarer

kommentarer