Malin (27) ble første norgesmester i wellness

Under årets fitness-NM i september ble Malin Vågenes den første norgesmesteren i den nye fitnesskategorien wellness. Hun er 27 år gammel og kommer fra Bergen. Vi har tatt en prat med den nybakte vinneren.

Fortell litt om deg selv?

– Jeg er en superenergisk person som alltid har likt å være aktiv. Ved siden av treningen består hverdagen av jobb som brannskade/skadesanerer av bygg og innbo, og å være sammen med to barn og samboer. Som liten drev jeg med friidrett og 60 meter. Senere har jeg vært aktiv med både fotball, håndball og svømming. Jeg har studert barn og ungdom, frisør og har generell studiekompetanse, sier 27-åringen.

I januar starter Malin på Personlig Trener-utdannelse, noe hun gleder seg veldig til.

– Det jeg brenner for er trening, selvutvikling, helse og ernæring. Jeg vil være med på å forebygge sykdom og skade, og fremme helse gjennom kunnskapsbasert kompetanse.

Hvordan trener du for tiden?

– Jeg trener styrketrening og sirkeltrening på Sats Elixia, og synes helkroppsøkter med puls er kjempegøy. I løpet av konkurranseoppkjøringen har jeg trent styrketrening seks dager i uken og jeg har fulgt et program med både styrketrening og intervaller. I tillegg kommer lengre turer når det har passet. Etter konkurransen skal jeg fortsette på dette programmet for å prøve å forbedre fysikken til neste konkurranse, som eventuelt blir VM i desember.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

– Nå spiser jeg fortsatt mye av det samme som jeg gjorde før jeg startet på diett. Jeg elsker å lage mat og lager det meste fra bunnen av. Det er viktig for meg at barna mine spiser sunne og næringsrike måltider. Vi elsker hjemmelaget pizza med søtpotet- og havregrynsbunn. Nå spiser jeg mye ris, kylling, scampi, poteter, cottage cheese, egg, havregryn og alt av grønnsaker. Dietten er helt enkel, og listen er lang så jeg kan være kreativ, forteller den spreke fitnessutøveren.

– Jeg prøver å ikke la dietten min gå ut over hvordan barna ser på kosthold, og vi lager masse sunn og helt vanlig mat som vi kan spise sammen.

Bruker du noen kosttilskudd?

– Jeg bruker omega-3, ZMA og vitamin B og C.

Hva er målet ditt innen fitness?

– Først og fremst var det en utfordring for å teste meg selv. Jeg ville forbedre fysikken min i tillegg til å bli en erfaring rikere. Først var målet bare å komme på scenen i Sandefjord Open i høst for å stille i bikini fitness, og å få med meg erfaringen fra peak week, backstage og selve sceneopplevelsen. Dette gjorde meg tryggere før NM. Jeg trodde ikke at jeg skulle få til poseringene, men fikk støtte av en fantastisk coach og et team med fantastiske mennesker. Vi motiverer og hjelper hverandre til å bli tryggere på oss selv.

Malin sier hun alltid har vært fascinert av kropp og hvordan man kan forme kroppen med trening og riktig mat.

– Etter syv år med styrketrening trengte jeg en utfordring. Jeg har lenge tenkt på at jeg har hatt lyst til å konkurrere selv, etter å ha sett på konkurranser live de siste årene. Fordi jeg ofte har fått tilbakemeldinger på fysikken min, og spesielt på beina, så ble jeg ekstra gira da jeg hørte at wellness skulle bli innført i Norge. Jeg elsker å utvikle og utfordre meg selv, og å få mer kunnskap om kropp og ernæring. Dessuten ville jeg rett og slett teste meg selv, både fysisk og mentalt.

Hva er det som motiverer deg?

– Progresjon og resultater, i form av synlige endringer på kroppen. Det er også gøy å kunne ta flere repetisjoner, løfte tyngre og løpe raskere. Jeg har blitt sterkere i noen øvelser som jeg ikke har gjort så mye av før, og det er gøy med slike resultater. Det å jobbe med svakheter og utvikle seg er også noe som driver meg. Fordi man kan bli litt blind på seg selv er det viktig å ta bilder underveis i dietten – da er det veldig gøy å se hvordan fysikken endrer seg!

Hvordan var hele opplevelsen med oppkjøringen og konkurranser? 

– Oppkjøringen har faktisk gått over all forventning! Jeg var redd for at det skulle gå ut over tiden min med barna, men sammen med min fantastiske samboer så har det meste gått som en drøm. Det har vært utrolig gøy helt fra begynnelsen. Noen dager har vært mer slitsomme enn andre, men sånn skal det jo også være. Jeg har jobbet hardt for det jeg vil, og har blitt kjent med mange nye mennesker som også har opplevd fremgang. Jeg har blitt tryggere på meg selv, blitt kjent med min egen kropp og psyke og har hatt en lærerik tid. Det at jeg vant wellness-klassen var en drøm som gikk i oppfyllelse, det var vanvittig kult. Med all jobben som ligger bak er jeg utrolig stolt, og jeg er takknemmelig, rørt og målløs over all støtten jeg har fått av venner og familie denne tiden.

– En ekstra stor takk til coachene mine som har hatt troen på meg hele veien. Det var ikke jeg som vant i helgen, det var VI. Jeg hadde aldri klart meg uten Janne Krohn og Fredrik Sund fra Team LiveFit.

Du kan følge Malin på instagram – @malinv89 (privat konto)

FOTOCRED / COPYRIGHT: Treningsforum.no


Kommentarer

kommentarer