Lisa-Mari (23) er klar for VM

Lisa-Mari Ingebrigtsen gjorde comeback i ny fitnesskategori, og tok med seg gullmedaljen fra NM i wellness fitness. Fra før av har 23-åringen fra Lørenskog en imponerende merittliste i bikini fitness:

2015
3.plass Sandefjord Open
6.plass Oslo Grand Prix

2016
1.plass Sandefjord Open og 2.plass overall
1.plass Loaded Cup (Tyskland) junior, 2.plass overall junior
2.plass Loaded Cup (Tyskland) senior
1.plass Oslo Grand Prix, 3.plass overall
5.plass EM junior
8.plass EM senior
6.plass NM

Jeg er født og oppvokst i Båtsfjord i Finnmark, men flyttet sørover kun noen få dager før jeg debuterte i bikini fitness i 2015. Nå bor jeg i Lørenskog sammen med forloveden min. Her pusser vi opp leilighet ved siden av studie, jobb og oppkjøring. Jeg vil beskrive meg som en jordnær, engasjert og sosial jente med bein i nesa, sier Lisa-Mari.

– Det er viktig for meg å ha genuine mennesker rundt meg, som tilføyer noe positivt til livet mitt. Dramatikk og «bad vibes» takler jeg ikke, og trekker meg unna dette. Jeg gir alt av meg selv til de menneskene jeg har i livet mitt, og får glede av at mine nærmeste har det bra.

Videre forteller Finnmark-jenta at kjærligheten til trening er enorm, spesielt styrketrening.

– Jeg brenner for livsstilen jeg har, og for å ha det bra og være lykkelig! Uansett om jeg konkurrerer eller ikke så er det trening jeg brenner for, og kunne ikke vært foruten. Det er nok kanskje på grunn av dette at jeg måtte bytte fitnesskategori. Hvis valget står mellom å trene seg ned, eller å bygge seg opp, så velger jeg ti av ti ganger å bygge meg opp. Trening er en av de tingene jeg gjør som får meg til å føle meg bra, og når jeg føler meg bra med meg selv så har jeg mer å gi til andre. Når jeg kan spre glede videre til andre så gir det meg mye tilbake. Slik føler jeg at jeg skaper min egen lykke.

Hvordan trener du for tiden?

– Nå har jeg så mye fokus som mulig på bein og skuldre for å prøve å tilpasse meg den nye klassen jeg konkurrerer i. Det siste året har jeg så og si ikke trent overkropp med unntak av skuldrene. Nå har jeg begynt å inkorporere overkropp igjen, men kun for vedlikehold av muskelmassen. Jeg går gjerne lengre turer på mine to hviledager hvis jeg føler for det, men ellers har jeg ikke noe cardio for øyeblikket. Favorittøvelsene mine er sidehev for skuldre og benspark for forside lår, de får jeg aldri nok av!

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

– Jeg føler at jeg spiser variert selv om jeg er på konkurransediett. Det går i mye av de typiske protein-, karbohydrat- og fettkildene som går igjen i de fleste fitnessdietter. Men jeg elsker hvert eneste måltid og trives godt med dietten. Jeg har blitt helt hektet på blomkålsuppe og karrisuppe, som passer godt til både kjøtt, fisk, egg og pasta. Det eneste måltidet jeg ikke kunne vært foruten er min elskede havregrøt, den kan ingen ta fra meg. Til havregrøten bruker jeg proteinpulver med sjokoladesmak.

Bruker du noen kosttilskudd?

– Bortsett fra proteinpulver bruker jeg vitaminer, mineraler, omega-3 og magnesium fra Bodypowerstores.

Hvorfor valgte du å konkurrere i fitness?

– Det startet vel i 2014 da jeg tilfeldigvis møtte Edmund Johansen på Barents Gym i Hammerfest. Han spurte om jeg vurderte å konkurrere i bikini fitness, og at han så potensiale i meg. Jeg svarte noe om at jeg aldri skulle gå på en scene i bikini og høye hæler, nei, det var ikke noe for meg. Et par måneder senere møttes vi igjen, og da sa han at hvis jeg startet på diett nå så kom jeg til å bli klar for vårsesongen, hvis jeg turte… Challenge accepted! Så da ble det vårsesongen på meg, og det var utrolig gøy. Etter første gang på scenen så visst jeg at dette var noe jeg ville gjøre. Når det kommer til det at jeg byttet klasse så ble jeg inspirert av Bianca Quile De Souza. Hun motiverte og lærte meg opp. Jeg kom i kontakt med henne via Instagram da hun skulle konkurrere i wellness i 2017. Hun trengte bikini og jeg tilbød meg å låne henne min. Vi fikk kjempegod kontakt, og det endte med at Bianca ville hjelpe meg som takk. Hun så et enormt potensiale i meg innen wellness, og har tidvis vært den eneste som hadde troen på meg når det kom til valg av å bytte klasse. Jeg ble introdusert til en helt annen måte å tbåde spise og trene på enn det jeg var vant til, og hun stilte opp som mental støtte og mentor gjennom tykt og tynt. Så jeg har absolutt Bianca å takke for at jeg endte opp i denne klassen.

Hva er målet ditt innenfor fitness?

– Målet mitt har bestandig vært å vise en bedre pakke på scenen for hver sesong, noe jeg føler at jeg har klart, bortsett fra NM i 2016. Etter det mesterskapet har målet først og fremst å få en revansje, og det fikk jeg! Jeg har sagt at målet mitt er å komme meg på landslaget til VM, noe jeg egentlig tenkte at ikke noen gang skulle komme til å skje. Men dette er nå virkelighet – jeg reiser med landslaget til VM i Polen 25.oktober!

Hva er det som motiverer deg?

– Fremgang motiverer meg! Alle former for fremgang, både fysisk og mentalt. På selve konkurranseoppkjøringen er det selvsagt det som vises i speilet som motiverer meg mest. Når jeg våkner om morgenen og ser en forskjell i positiv retning fra dagen før eller uken før, da blir jeg motivert. Det er en slik type fremgang som motiverer meg til å være fokusert på planen hele veien. Når kroppen jobber på lag med og i samspill med mine mål og drømmer så er motivasjonen ubeskrivelig.

Lisa-Mari ønsker å benytte muligheten til å takke alle som har heiet på henne.

– Tusen takk til alle som har hatt troen på meg, støttet meg og vært der for meg. Uten dere ville jeg ikke vært der jeg er i dag. Spesielt tusen takk til min forlovede som har holdt ut med meg gjennom tunge og mørke dager, og som jeg også har delt alle de fantastiske øyeblikkene med. Så vil jeg også gi en enorm shoutout til Rebella Susanne og TeamFit2Gether! Jeg vil også takke mine sponsorer, for at dere har bidratt til å gjøre drømmen sann; Jan Tana Onsite Tan, Fitnessfashion By Wenche og Bodypowerstores.

Vi ønsker Lisa-Mari lykke til i VM!

Du kan følge Lisa-Mari på instagram – @lisam4rii

View this post on Instagram

Her kommer det første av mange bildedryss fra @ifbbnordiccup ? Fy f*n æ må helt særiøst bare si at GOD DAMN formen, opptreden, spraytan, bikini, sminke og den pakka der kunne æ ikke vært mer fornøyd med! Å det trur æ vises på bildan ? Men æ skulle nok ikke dratt mæ så langt ned, skulle ikke bretta ut ryggen så sykt, skulle holdt på størrelsen… men når æ fikk beskjed om å kjøre på hardt til Nordic, vise rygg å hele den pakka der, da gjorde æ som æ fikk beskjed om. Det va ikke det dommeran ville ha, å æ passa nok bedre inn i bikini fitness enn wellness, men ikke nåt å gjøre med det nu? Motivasjonen mot VM e litt blanda, for æ vet jo at æ ikke klare å bygge mer bein på den korte tida æ har til rådighet, men æ får bare kjøre løpet ut å gjøre mitt beste! ? Tusen tuuusen takk for ALLE gode ord, lykkeønskninger, gratulasjoner, heiarop å feedback!! Dokker e så fantastisk ? Å tusen takk til teamet, å spesielt @jesper_fit2gether.no som va der fra start til slutt, du har bare vært helt gull! ? Takk til @onsite_tan @jan_tana_international for nok en gang perfekt farge og service, dokker e bestandig til å stole på ? Takk til min kjære @jeekaa1 og @tjuggechubby som har vært med hele veien og som har fått gjennomgå mine mental breakdowns denne helgen.. jeg kunne ikke klart dette uten dere ? Den helga her har for min del vært veldig tøff, kaotisk, utmattende og trist på mange områder, men man må bare stå i det, ta ett steg tilbake når man har fått "landa", reflektere litt, se på ka man KAN gjøre noe med å ka som e ute av sin kontroll, lage en plan, sette mål – å krige på! ? Lærdommen, minnan å de gode øyeblikkan veie så mye mer enn det negative, å det e nettopp det som driv mæ framover. Æ e ikke ferdig ???

A post shared by IFBB Champion Wellness?? (@lisam4rii) on

Kommentarer

kommentarer