Lene Christine (27) er klar for en ny runde med athletic fitness

Lene Christine Kværnstuen er 27 år gammel og stilte i athletic fitness i fjor. Da tok hun med seg en 7.plass fra Sandefjord Open. Nå skal 27-åringen teste formen i NM i oktober og stiller i athletic fitness høy klasse (+165 cm). 

– Jeg har egentlig hatt lyst til å stille i veldig mange år, men ikke følt at jeg har hatt nok muskelmasse. Den første gangen ga mersmak! Det var et kick å stå på scena. Og nå vil jeg vise at jeg er i bedre form og ikke minst prestere bedre i styrkeøvelsene, forteller Lene Christine.

– Jeg vet jeg kan bedre enn de resultatene jeg fikk i fjor.

lenek

Nå består dagene av trening, posering og diett. 27-åringen trener fem ganger i uka og har hovedsakelig fokus på de tre athletic fitness-øvelsene; chins, dips og roing på romaskin.

– Nå spiser jeg spiser relativt mye mat! Jeg velger jeg mellom ulike kilder av karbohyrater, proteiner og fett. Jeg lider ingen nød, smiler fitnessutøveren.

Likevel er det noen utfordringer ved å være på streng diett nå i sommerhalvåret.

– Det mest utfordrende nå er kanskje at jeg ikke bare kan ta meg en is nå på sommeren. Forrige gang jeg stilte var jo på vinteren så da var det ikke noe problem, sier Lene Christine.

– Det blir jo en del «nei takk» når man blir spurt om å smake på ting og når man er på besøk. Men det er en vanesak og sånn må det være noen måneder fremover nå. Det er viktig å tenke på at man har valgt det her selv, og ha fokus på som er målet.

Athletic fitness-utøveren påpeker at det å stille i fitness er noe som krever både motivasjon og energi. I tillegg mener Lene Christine at det krever mye planlegging.

–  Alt dette vil gå på bekosting av noe annet. Det er viktig at man likevel ikke tenker at man ofrer noe, det her er noe man skal gjøre fordi man har lidenskap og interesse for trening og kosthold.

27-åringen synes også det er viktig å understreke at hvis man tenker på å stille i fitness, så må man være bevisst på at man blir bedømt på kroppsform og fysikk.

– Du må faktisk tåle å stå i bikini og bli bedømt. Det er utrolig viktig, som mange allerede har sagt før meg, at man har en sunt forhold til kroppen sin. Slik man ser ut på scena er sceneform! Den skal være der og da, ikke resten av året, sier Lene Christine.

– Så må man tåle å gi alt for å komme til topps, men samtidig være klar over at man kanskje ender på sisteplass.

Følg Lene Christine på Instagram: @lenek_89

13781684_10157226688085584_6958519679125007646_n

Kommentarer

kommentarer