Lavkarbo-knekkebrød

Knekkebrød er både sunt og godt, og de beste knekkebrødene lager du enkelt på egen hånd. Med ulike nøtter og fibertilskuddet FiberFin får du mettende, smakfulle og næringsrike knekkebrød.

Prøv for eksempel denne oppskriften fra Funksjonell Mat som gir deg sprø, knasende lavkarbo-knekkebrød.

Du trenger:
200 g solsikkefrø
50 g linfrø
60 g sesamfrø
50 g FiberFin
2 ss fiberhusk
½ -1 ts salt
2 ts Sukrin
5 dl vann

Slik gjør du:

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Hell over vann og rør godt.  og hell på vannet. Det skal bli en relativt fuktig blanding som skal stå og svelle i cirka 10 minutter. Sett ovnen på varmluft og 160 grader. Fordel blandingen jevnt utover på to stekeplater med bakepapir. Blandingen må ikke smøres for tykt, men du må også unngå at det blir hull i deigen. Bruk gjerne en kakespade eller lignende for å få det jevnt utover. Rut opp deigen m i cirka 12 like store knekkebrød med et pizzahjul eller kniv. Stek i 35 minutte og ta ut brettet, snu det og la siden som var innerst i ovnen nå stå ytterst. Bytt gjerne litt rundt på knekkebrødene slik at det blir jevnt stekt. Stek så videre i 35 nye minutter. Avkjøl og la knekkebrødene bli nesten kalde før du fjerner bakepapiret.

Kommentarer

kommentarer